FRANSIZ BESTECİLER SAMDOB SAHNESİNDE

FRANSIZ BESTECİLER SAMDOB SAHNESİNDE
Fransız edebiyatı, flüt ve piyano esintileriyle Zehra Yıldız Sahnesi’nden Samsun’a açılıyor. Yarın akşam gerçekleşecek olan konserde birbirinden eşsiz 10 parça Fransız şairlerin dizeleriyle birlikte seslendirilecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Soprano Sezgi Elhüseyni, Piyanist Anna Tarakanova ve Flüt Sanatçısı Hande Çakır’ın gerçekleştireceği “Fransız Bestecileri Akşamı” konserinde, Fransız bestecilerine ait eserlerin yanı sıra, Fransız edebiyatının önemli isimlerinin şiirleri, sanatçıların dokunuşlarıyla ilk defa yankılanacak. 2019-2020 sanat sezonunda Zehra Yıldız Salonu’nda gerçekleştirilecek ikinci tematik konser olan “Fransız Bestecileri Akşamı”, 22 Kasım 2019 Cuma günü saat 20.00’da gerçekleştirilecek. Tek bölümden oluşan konserde; başta Viktor Hugo olmak üzere, T. Klindsor, Paul Verlaine, Andre Lebey, Albert Samain gibi şairlerin şiirlerini bestelemiş, M. Ravel, G. Adolphe Hue, P. Gaubert, A. Caplet, C. Saint-Saens, G. Urbain Fauré, C. Debussy ve L. Delibes’in besteleri yer alacak.

35f87c00-2559-435b-8271-74734636d537.JPG

Yarın akşam saat 20.00’da Zehra Yıldız Salonu’nda ilk kez gerçekleştirilecek “Fransız Bestecileri Akşamı” konserinin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. SAMDOB gişe hafta içi 10.00-18.00 saatleri arası ve cumartesi günleri temsil başlama saatine kadar açıktır. 

eeeeeeee.png
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.