Fransa'da yolcu uçağı düştü

Fransa'da yolcu uçağı düştü
Barcelona’dan yerel saat ile 09.55 dekalkan ve Düsseldorf kentine giden Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı kalkışından yaklaşık 45 dakika sonra Fransız Alplerinde düştü.

1991 yılında filoya katılan uçağın Fransa’nın güneyinde İtalyan sınırına yakın Barcelonette kenti yakınlarına düştüğü belirtiliyor. Uçakta bulunan142 yolcu ve 6 müratabattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı. Yetkililer uçakta bulunan yolcularının çoğunluğunun Alman vatandaşı olduğunu duyurdu. Uçakta ayrıca 40’dan fazla İspanyol vatandaşının da bulunduğu ileri sürüldü. Kazada ölenlerin kimliklerinin kısa sürede kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise televizyonda yaptığı konuşmada, kazadan sağ kurtulan olmadığının düşünüldüğünü söyledi. Lufthansa havayollarına ait Germanwings şirketi Barcelona- Düsseldorf arasındaki uçuşları 39.90 avroya yapıyordu.

Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye 11.500 metreden 2 bin metreye ani düşüş yapması üzerine acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki halikopterin uçağın enkazına ulaştığı duyuruldu.


Almanya kriz hattı açtı

Taşımacılıktan sorumlu Devlet Bakanı Alain Vidalies yaptığı açıklamada uçak kazasından sağ kurtulan olmadığını söyledi. Saat 10:47 sularında uçaktan SOS alındığını ve uçağın bu sırada "anormal" bir pozisyonda ve 5000 feetlik bir yükseklikte olduğunu söyleyen Fransız bakan uçağın alınan SOS sinyalinden hemen sonra düştüğünü belirtti.
Uçağın Méolans-Revel köyüne yakın bir yere düştüğü açıklamasını yapan Fransa Başbakanlığı kabinesi İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, çevre Bakanı Ségolene Royal ve taşımacılıktan sorumlu Devlet Bakanı Alain Vidalies uçağın düştüğü bölgeye gideceklerini söyledi. 
Cumhurbaşkanı François Hollande da yaptığı açıklamada Şansölye Angela Merkel'e taziyelerini iletti ve kaza sebeplerinin derhal anlaşılması için tüm gerekenlerin yapılacağını söyledi. 

Almanya kriz hattı açtı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Kazanın meydana geldiği yer göz önüne alındığında, uçaktan sağ kurtulan olduğunu sanmıyorum" dedi. Uçağın düşüş nedeni bilinmiyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı kaza kurbanlarının yakınları için 030 5000 3000 numaralı bir kriz hattı açtı. Lufthansa yaptığı açıklamada, “Bizim için kara bir gün” ifadesini kullandı. Lufthansa, kazadan canlı kurtulanların olmasını da diledi. Germanwings'in İnternet sayfasına ise yoğunluktan ötürü ulaşılamıyor. Öte yandan uçakla ilgili bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Düşen uçağın 24 yaşında olduğu ve 2003 yılına kadar Lufthansa Havayolları'nda olduğu bildirildi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.