Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Fotoğrafçılık Fuarı…!

Geçtiğim haftalarda, İSTANBUL - Yeşilköy CNR EXPO FUAR alanında yapılan PHOTO & DIGITAL'13 5.Uluslararası Fotoğraf, Dijital görüntüleme, Albüm, Reklam, Baskı ve Teknolojileri Fuarına, ODA'ya kayıtlı fotoğrafçı üyelerim adına katıldım.Amacım; Fotoğrafçı esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntıları, çözüm amacıyla fuara katılan oda başkanlarıyla yapılacak toplantıda masaya yatırıp, istişare etmekti.Çünkü sürekli olarak telefonda, oda başkanlarıyla sorunları görüşüp, yol haritası çiziyorduk.

İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon ve benimde aralarında olduğum oda başkanları,fuarın üst katındaki salonlardan birinde toplanacaktık. Toplantının saati 15:00 olarak önceden belirlendiğinden, o saatte başkanların tümü ordaydı.

Oda başkanları toplantısı; Fuar alanına girilen kapının önünde kurulan, ODA'ların ortaklaşa çalışmalarının, resim olarak da sergilendiği reyonda, afişlemede yapılan noksanlıklar nedeniyle iki başkan arasında sabah başlayan tartışma,öğleden sonraki toplantıya da yansıyınca toplantı verimli olmadı.Uzayan tartışmalı konuşmalar nedeniylede gerçek anlamda sorun ve çözüm önerileri masaya yatırılamadı.Çünkü, toplantı için salonca verilen zaman dolmuş,salonun yeni konukları kapı önünde birikince de salonu boşaltmak zorunda kalıyorduk.


TETİK VE DEKLANŞÖR BİRBİRİNE BENZER. AMA BİR FARKI VARDIR.

BİRİ ÖLDÜRÜR,DİĞERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİR. Tamer KAHVECİ.

Sorunların başlıklar halinde gündeme taşınması, önceki toplantılarda belirlendiğinden, aynı başlıkları gelecek bir toplantıda görüşmek üzere, yer ve tarih belirlemesini İstanbul oda başkanına bırakarak , akşam Florya'da, Büyük Şehir Belediyesine ait sosyal tesislerdeki yemekte buluşmak üzere dağılıyorduk.

Kısacası, gündemdeki sorunlar her meslek dalında olduğu gibi üç aşağı beş yukarı fotoğrafçılık meslek dalında da aynıydı. KORSAN, TUTARSIZ FİYAT UYGULANMASI ve HAKSIZ REKABET.

Başlıkları açıp anlatmaya başlasam, sayfalarca yazı dizisi ortaya çıkar. Siz okurlara bu köşeden bunları anlatmaya kalkmayacağım. Fotoğrafçı üye arkadaşlarımı bir salonda toplayıp, yapılan çalışmaları ve yapmak istediklerimizi anlatarak, çözümde birlikteliğin detaylarını konuşup görüşeceğiz ve çözüm için çare arayacağız.

Yazımdaki amaç, İstanbul'da fotoğrafçılık adına bir fuarın yapıldığını sizlere, siz okurlara duyurmaktı. Amacın hasıl olduğunu düşünüyorum. Detaylar, fotoğrafçı üye arkadaşlarımla yapacağım toplantıya kalsın.

Katılımcılara ev sahipliği yapan , bizi en iyi şekilde ağırlayan ve yapılan toplantılara başkanlık eden İstanbul Odası başkanına, yönetim kurulu üyelerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar.

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR