Fotoğraf festivalinin onur konuğu: Ara Güler

Fotoğraf festivalinin onur konuğu: Ara Güler
Bu yıl ikincisi yapılan Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin onur konuğu olan fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in 'Kayıp İstanbul'u Beşiktaş'ta açık havada sergilenecek...

Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali" önceki gün ikinci kez sanatseverlere kapılarını açtı. ABD, Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye'den 100'den fazla sanatçı, editör ve akademisyeni bir araya getiren Fotoİstanbul, bu yıl onur konuğu olarak Ara Güler'i seçti. 

PANELLE ANLATILACAK 
Ara Güler'in "Kayıp İstanbul" isimli sergisi, Beşiktaş'ta ustaya özel ayrılmış açık havadaki bir bölümde sergilenecek. 22 Ekim'de de Ara Güler adına düzenlenecek özel bir panelde; Coşkun Aral, Simber Atay, Özcan Yurdalan ve Paul Mc Millan bir araya gelerek usta fotoğrafçıyı ve eserlerini anlatacak. Fotoğrafseverleri uzun zamandır unutulan İstanbul hayatının 50'li ve 60'lı yıllarına doğru bir yolculuğa çıkaran "Kayıp İstanbul" sergisinin yanı sıra festivalde, Amerikalı ünlü fotoğrafçı "Robert Frank'ın da hayatını ve çalışmalarını yansıtan sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

'BAŞKA HAYATLAR' TEMASI 
Bu yıl "Başka Hayatlar" teması ile gerçekleşen Fotoİstanbul, Ortaköy Yetimhanesi, Pera Müzesi, BeyoğluSalt, Macar Kültür Merkezi ve Ortaköy Sanat Merkezi ve Beşiktaş sokaklarında kurulan standlarla bir kez daha milyonlarca kişiyi fotoğraf sanatı etrafında buluşturuyor. 

47 SERGİ, 80 GÖSTERİ 
Festival kapsamında 47 sergi, 15 panel, 80 fotoğraf gösterisi, 200'ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri ve ustalarla söyleşi etkinlikleri yapılacak. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.