Fırtına tezgahı vurdu

Fırtına tezgahı vurdu
Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılamaması, tezgahlardaki balıkların azalmasına ve fiyatların yükselmesine neden oldu.

Samsun'da son günlerdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle balıkçılar, denize açılamadı. Tezgahlarda balık türleri yarı yarıya azalırken Karadenizlilerin kışın en çok tercih ettiği hamsinin fiyatı 7 liradan 20 liraya yükseldi.

FIRTINA FİYATLARI VURDU

Balıkçı Engin Güneş, fırtınanın balık fiyatlarını vurduğunu, tezgahlardaki balık türlerinin azaldığını ifade ederek "Daha çok Batı Karadeniz'de tutulan hamsinin fiyatı fırtına nedeniyle 20 liraya kadar çıktı. Daha önce hamsi 5 ila 7 liradan satılıyordu. Hava şartlarından dolayı fiyat artışı var. Balık az olunca fiyatlar da arttı." dedi. 

BALIK FİYATLARI YÜKSEK

Balık fiyatlarının yüksek olmasının satışları düşürdüğüne dikkati çeken 14 yıllık balıkçı Bülent Çakmak ise, "Biz de havaların düzelmesini bekliyoruz. Fiyatların yükselmesi satışları düşürdü, ucuz olunca vatandaş alıyor, pahalı olunca yanaşmıyor. Aslında bu hava şartlarına göre balık fiyatları normal. Ama Karadenizliler kışın daha çok hamsi tüketiyor. Denizden de hamsinin az çıkması fiyatları yükseltiyor" diye konuştu. 

Tezgahta kilogramına göre hamsi 20, istavrit 20, mezgit 30, sardalya 20, levrek 25, barbunya 30, çinekop 25, sarı kanat 45, zargana 20 liradan, palamut ise tanesi 10 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.