FIRSATÇILARA GÜN DOĞDU

FIRSATÇILARA GÜN DOĞDU
Doğalgazın kesilmesini değerlendiren fırsatçılara gün doğdu

Samsun'da yaşanan doğalgaz kesintisi tüp ihtiyacını gündeme getirdi. Evlerinde doğalgazlı yaşama geçtikleri için tüp bulundurma gereği duymayan vatandaşlar, ateş pahası haline gelen bir alışverişte bulundular. Özellikle doğalgaza geçmiş kıraathaneler, kafeler, çayocakları hatta lokantalar bile durumdan şikayetçi. Krizi fırsata çeviren bazı esnaf da işi yüzsüzlüğe vurmuş durumda. Alınan tüpün fişini bile vermek istemeyen bazı esnaf hakkında vatandaşlar "Doğalgaz geldikten sonra bunu yapan esnaf ne yapacak acaba? Samsun yüz yüze bakılacak durumda hâlâ. Böyle günlerde insanlığımızı unutmamamız gerekmez mi?" şeklinde konuştular.

PİKNİK TÜP ELLİ LİRA...
Görüştüğümüz şikayetçi mağdurlar, görüntü alınmasını istemedikleri için sadece ses kaydı yapılabildi. Çay ocağı işleten bir mağdur, daha önce 17 liraya aldığı tüpü, 50 liraya almak zorunda kaldığını belirtti. Çay ocağı sahibi vatandaş; "Yediğimiz kazık belgelensin istedim. Hem de ilerde "Bakın bunları da yaşadık" dememiz kolaylaşsın istedim. Fakat tüp aldığım esnaf fiş vermedi. Epey zorladıktan sonra fişi alabildim" dedi. 

ELEKTRİK SOBALARINDA DA PAZARLIK PAYI BİTTİ
Soğuktan korunmak için elektrik sobalarına muhtaç olan vatandaşlar da fiyatlarda asla indirim yapılmadığını söyleyerek; "Ellerinde kalan stoğu eminiz tüketmişlerdir. Doğalgaz kesintisinden önce olsa epey ucuza alabileceğimiz, pazarlık edebileceğimiz sobaları, onların verdiği fiyattan tek kuruş indirim yaptıramadan aldık" dediler.Emrah ŞAHİN 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.