FIRILDAK VEKİLİN PLANLARINI NASIL...

FIRILDAK VEKİLİN PLANLARINI NASIL BOZDUĞUMU İYİ OKUYUN

Bu yazı lütfen çok dikkatli ve iyi tahlil ederek okuyun, zira çok önemli bazı detaylar vereceğimden en ufak bir ayrıntıyı dahi kaçırmanızı istemiyorum. Yaptığım icraatları zaman zaman sizinle paylaşmamın nedeni neyi, neden yaptığımı ve kiminle neden uğraştığımı bilmenizi istediğimden zamanı geldikçe bu bilgileri siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum. Neden paylaşmak istediğime gelince ben gazetecilik mesleğini siyasette yapmak isteyip de yapamadığım doğru işleri yapmak adına seçtiğimden yaptıklarımı siz değerli okurlarımla da paylaşmanın gereğine inanıyorum.

Siyasete başladığım 80'li yıllardan itibaren yapmak isteyip de bir türlü başaramadığım en önemli şey partilere sirayet etmiş olan çete, mafya, menfaat şebekelerini bir yandan temizlemek diğer yandan da topluma tanıtmaktı. Bunun için bir hayli uğraş vermiş olmama rağmen basın camiasına girinceye kadar başarılı olamamıştım, ne zaman ki basın camiasına girdim hamdolsun olaylar çorap söküğü gibi çözülmeye başladı. 1994 yılında Refah Partisi'nde birlikte siyaset yapmaya başladığım Adem Güney'le tersşmemin en önemli nedeni birlikte hareket ettiği insanları ve yaptıklarını tasvip etmemiş olmamdı. 2004 yılında AK Parti içerisinde yaptığım siyasette ters düştüğüm insanların arka planına baktığımda onların da söylemleri ile eylemlerinin bir olmadığını ve AK Parti gibi bir partide bulunmamaları gerektiği halde ön saflarda görev almış olmalarından duyduğum rahatsızlığı anlamaları sonucu beni siyasetten dışlama operasyonu başlatmış olmalarıdır.

Yaptıkları operasyonda kısa vadede başarılı oldular ancak uzun vadede yaptıklarını fitil fitil burunlarından getirmeye başladım. Bana yanlış yapanların yüzde doksanı hallettim, geriye yüzde onluk kısım kaldı önümüzdeki süreçte bu işi de Allah'ın izni ile halledeceğimden en ufak bir şüphem yok. Yaptığım icraatlar bazen sizlere ters gelebilir ancak kısa vadede yaptıklarıma değil, uzun vadede aldığım sonuçlara bakmanızı istiyorum. Siyasi arenada olmalarını istemediğim üç eski il başkanı ile ilgili yaptığım operasyonda en çok işime yarayan vekil Fırıldak Vekil oldu.

Bu operasyona başladığımda aslında çok samimi olarak Fırıldak Vekil ile uzun vadede birlikte olmayı düşünştüm, ona güvenmesem de arada olan arkadaşa güveniyordum, ancak bu konuda yakın arkadaşlarımın ve ailemin uyarılarını da göz ardı etmiyordum. Bundan üç ay önce Fırıldak Vekil ile aramızda olan arkadaş sayesinde önce ateşkes ilan ettik, ardından ise kendisine kerhen de olsa destek vermeye başladık. Bu süreçte aldığımız en önemli sonuç yazdığımız yazıları Fırıldak Vekil'in Başbakan'a okutması sonucu üç eski il başkanının siyasi arenadan silinmesini sağlamak oldu. Ardından Fırıldak Vekil'in bizimle olan münasebetlerini denemeye geçtik. İlk iş aradaki arkadaşımıza bir arkadaşın tayinini yapması için ona iş havale etmek oldu, bu işi yapmadı ancak aradaki arkadaşımız bize politika yaparak konuyu görüşemediğini söyledi ama biz bunu yutmadık. Bizim derdimiz tayinin yapılması değildi Fırıldak Vekil'in samimiyetini ölçmekti.

Ardındanrıldak Vekil'le aramızda olan arkadaşımız bize AK Parti Genel Merkezi tarafından reklam verilmesini teklif etti, biz bu işin olmayacağını bilerek olur dedik, olur dememizin nedeni ileride bize karşı kullanabilecekleri kozları olmaması idi. Bu tekliflerini kabul etmeyecimizi düşündüklerinden rahat davranıp teklifte bulundular ancak ortada böyle bir olay yoktu ve gerçekleşmedi. Ardından aradaki aracı arkadaşımız bizzat bize gelip Fırıldak Vekil'in reklamlarını bize veremeyeceğini söyleyince en ufak bir itirazda bulunmadık, zira bulunsaydık o reklamların geleceğinden adımız gibi emindik ancak planımız bozulacağından sessiz kaldık.

Aradan bir hafta geçince gazetelerin tamamındarıldak Vekil'in reklamlarını görünce aradaki arkadaşı arayıp, bu ne hal diye sordum, aslında aradaki arkadaş durumu çok iyi bilmesine rağmen bilmiyorum bakalım deyip telefonu kapattı, aradan bir saat geçince arayıp, tamam ağabey düzelttik yarından itibaren reklamlar sende de olacak deyince o iş bitti ben istedikten sonra verilen reklamı almam dedim. Buradaki asıl amacım reklam almak değil Fırıldak Vekil'in gerçek karakterini ortaya çıkarmaktı. Ertesi gün yanıma gelen aradaki arkadaş üç saat reklam vermek için yalvarmasına rağmen olmaz deyip gönderdim. Bundan sonra ne oldu derseniz çok daha enteresan şeyler oldu ancak onları yazmaya yerimiz kalmadı, kaldığımız yerden bir sonraki yazıda buluşmak üzere kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR