FIRAT ÇAKIROĞLU UNUTULMADI

FIRAT ÇAKIROĞLU UNUTULMADI
samsun Ülkü Ocakları Fırat Çakıroğlu'nu anma proğramı düzenledi

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığınca, 2 yıl önce Ege Üniversitesinde tarih eğitimi alırken pkklılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anma amacıyla "Önkuzu'dan Son Kuzuya Fırat Çakıroğlu" anma programı düzenledi.

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Taner Tekin, Eski İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Ülkü Ocakları ve MHP ilçe başkanları, üniversite öğrencileri ve Ülkü Ocaklarına mensubu ülkücü genç katıldı.  400 kişilik salon dolarken ayakta kalanlar oldu.

HERKESİ AKLI SELİM DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşma yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, "Davamızın mensuplarının da bazı konularda farklı düşüncelere sahip olabilmeleri normaldir. Fakat normal olmayan şey; bu farklı düşünceleri dile getirme şeklidir. Üzülerek takip ediyorum özellikle sosyal medyadaki kötü ve camiamıza yakışmayan üslubu. Bilmiyorum farkında mısınız bu kötü üslup nedeniyle birbirinizle konuşamaz hale geliyorsunuz. Diyeceğim ki ''Müslamana yakışıyor mu?'' bu kötü üslup ama din seçimdir kişi farklı düşünceye sahip olabilir bu nedenle de kendisini yadırgayamayız. Ama bu üslup, bu ağız Türk'ün Töresine de yakışmıyor. Ve artık kimileri bile isteye; kimileri de farkına varmadan dahil olduğu bu durum nedeniyle Davamızın özünde yer aldığını iddia ettiğimiz ''Ülkücü Ülkücünün Öz Kardeşidir'' düsturuna zarar veriyor. Bu nedenle herkesi biraz daha aklı selim davranmaya, biraz daha karşımızdakileri dinleyip onları anlamaya davet ediyorum."dedi.

ÖFKEMİZ İLK GÜNDEN DAHA FAZLA
Devlet adamlığı politika yapanların yargılandığı günleri hatırlatan Altıntaş, "Bizler, Büyük Türk Milleti olarak binlerce yıllık mazimiz ve Devlet geleneğimiz ile tarihin her döneminde yerimizi almış ve bugünlere kadar varlığımızı sürdürmüşüzdür. Ancak ne yazık ki son yıllarda ''Devlet Politikaları'' terk edilmiş, günü ve anı kurtarma çabasından başka bir amacı olmayan ''Hükümet Politikaları'' yönetim şekli haline getirilmiştir ve yine ne acıdır ki bu anlık ''Hükümet Politikaları'' milletimizce teveccüh görmüş, hatta bu teveccüh günümüzde öyle bir hal almıştır ki ''Devlet Adamı'' kavramına Milletimiz yabancılaşmış; Devlet Adamlığı duruşu ile politika yapanlar yadırganır olmuştur. İşte bu akşam şahadetinin 2.seneyi devriyesi münasebeti ile Rahmetle Andığımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kardeşimiz bu günü kurtarma heveslisi ''Hükümet Politikaları'' nedeniyle Şehit edilmiştir. Üniversitelerin terör kamplarına dönüşmesine göz yumanlar; bunu da ''Ülkede güzel şeyler oluyor'' diyerek milletimize yutturanlar; haftalarca Fakültelerdeki panolarda kardeşimiz hedef gösterilirken ''megri megri'' diye türkü çağırıp halay çekenler; sözde aydın, sözde akademisyen terör seviciler; acımız ilk gün ki kadar taze; Öfkemiz ilk günden çok daha fazladır. Sanmayın unuttuk. Elbet hesap günü yakındır. Elbet hesap soracağız." diyerek sözlerini sonlandırdı.

KİMSE BAŞBUĞ TÜRKEŞTEN BÜYÜK ADAM DEĞİLDİR
Programda konuşma yapan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin "Söz Konusu Fırat Olunca Kelimeler Boğazımda Düğümleniyor. pkklilar tarafından işgal edilen üniversite mertçe yiğitçe Türk-İslam davasını savunmaya çalışyordu. ancak onun o mertçe sergilediği duruşunu bir o kadar namertçe kardeşimizi şehit ettiler. Bizler Dünya'yı Türk'ün adaletiyle şenlendirme ülküsüne sahip kişiler olarak Ruhi Kılıçkıran'dan Fırat Çakıroğlu'na kadar 5 bin civarı şehit verdik. Bu şehitlerin yerlerini sizler doldurdunuz. Belki bizler de şehit olacağız. Ama bu dava bitmeyecek. Çünkü bu dava Allah davası. Kimsenin gücü yetmeyecektir. Bir kaç seçim, bir kaç kişi eksildi bitmeyecektir. Kimse Başbuğ Türkeş'ten büyük adam değildir. ve bizler diyoruz ki ebed müddet millet ve sonsuza kadar Türk Milleti var olsun diye bugüne kadar mücadele ettik bundan sonrada mücadelemiz devam edecektir." dedi.Konuşmalar sonrasında gecenin anlam ve önemine uygun şiirler ve ağıtlar okunurken duygusal anlar yaşandı.Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.