FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ
Trabzon'da fındık üreticilerine yönelik düzenlenen fındık yetiştiriciliği eğitiminin tamamlandığı bildirildi

 Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, eğitimlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Akçaabat Ziraat Odası, Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akçaabat Belediyesinin iş birliğinde organize edildiği belirtildi.
Açıklamada, 5 gün süren eğitimlerde toprak tahlilinin önemi, bahçe tesisi, fındıkta budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ile hasat, harman ve depolama konularında teorik ve uygulamalı dersler verildiği ifade edildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, kursa 83 kişinin katıldığını belirtti.
Gülbay şunları kaydetti:
"Bu kurslarla fındık bahçelerinde yapılan yanlış uygulamaların önüne geçilecek. Bunun sonucu olarak da üreticilerimiz birim alandan daha kaliteli, yüksek randımanlı ve daha fazla ürün alarak, gelirlerinde artış olacak. Kurslarımıza gerçekten talep güzeldi. Kurslara olan yoğun talepten dolayı bu kurslarımızı budama zamanı olan sonbaharda tekrar açabiliriz. Bunun için de kurslara katılmak isteyen üreticilerimiz İlçe Halk Eğitim Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yaptırabilirler." AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.