FINDIK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR 

FINDIK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR 
AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2020 yılı fındık alım fiyatlarının fındık üreticileri tarafından çok büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi. 

Fındık alım fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ersan Aksu, "18 yıldır üreticilerimize çok önemli destekler verdik. Her daim yanlarında olduk. Bir çok alanda olduğu gibi tarımsal kalkınmada da attığımız adımlarla  üreticilerimize, çiftçilerimize verdiğimiz desteklerle çok büyük gelişim kaydederek önemli seviyelere ulaştık. Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 2020 yılı fındık alım fiyatları da bunu net bir şekilde gösteriyor. Alın terlerinin karşılığını alan çiftçilerimizin yüzü gülüyor" dedi. 

"KAZANCI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTIRACAK"
2020 yılı fındık alım fiyatlarının yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 lira, Levant kalite kabuklu fındık için ise kilogram alış fiyatının 22 lira olarak belirlendiğini hatırlatan Başkan Aksu, "Tabi fındık üreticilerimize önemli bir destek daha söz konusu. Hükümetimiz tarafından, yüksek randımanlı fındık tesliminde kilogram başına 1 lira, alan bazlı mazot ve gübre desteği olarak da kilogram başına 2 lira destekleme ödemesi yapılacak. Bu durum fındık üreticimizin kazancını önemli ölçüde artıracak. Yani bu yıl üreticilerimizin kilogramdaki kazancı 25 ila 25,5 lira düzeyine yükselmiş oluyor. Geçen yıl Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat ise 16,5 liraydı. Bu tablo üreticimize desteği artırdığımızı ortaya koyuyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fındık alım fiyatları fındık üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.  

"MEMNUNİYETLE KARŞILANDI"
Samsun'un fındık üretiminde Türkiye'nin ikinci büyük rekoltesine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Aksu, "2019 yılında ilimizde 137 bin 841 ton fındık üretimi gerçekleştirildi. 2020 yılı için rekolte tahmin çalışmaları da ilgili kurumlarımız tarafından tamamlandı. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarını hem ülkemiz genelinde, hem bölgemizde, hem de ilimizde üreticilerimizin memnuniyetle karşıladığını gördük. Fındık, en fazla ihraç ettiğimiz ürünlerden biri. Ülkemizde yaklaşık 500 bin aile geçimini fındık üretiminden sağlıyor.  Samsunlu ve tüm fındık üreticilerimiz adına Sn. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı iletiyor, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak ve Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ediyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli hasat dönemi diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.