"Fındık ihracatında dünya lideri olarak kalabilmeliyiz"

"Fındık ihracatında dünya lideri olarak kalabilmeliyiz"
Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi-Çarşamba Özyılmaz Fındık Tic. ve San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı-İşadamı Azmi Yılmaz "Dünyadaki fındık ihtiyacını Türkiye karşılıyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım" dedi...

'Fındık fiyatları, üreticiyi bu yılda memnun edecek'  Fındık ile ilgili çeşitli kesimlerden değerlendirmeler yapılırken, fındık otoriteleri de fındıktaki gelişmelere dikkat çekiyorlar. Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi-Çarşamba Özyılmaz Fındık Tic.ve San. Ltd. Şti.Yönetim Kurulu Başkanı-İşadamı Azmi Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklama da bu yıl fındıkta ihracat beklentilerinin yüksek olduğuna vurgu yaptı.
Üreticilerin fındığını çok iyi kurutarak, pazara öyle indirmelerinin çok iyi olacağına işaret eden Yılmaz "Bu yıl, rekolteye bağlı olarak fındığın fiyatının kg.nın 12-13 TL. aralığında olacağına inanıyorum.  Üreticilerimiz, arz-talep dengesine göre fiyatı belirlenen fındığı çok iyi değerlendirsinler" dedi.
Ayrıca, dünya'nın fındık ihtiyacını Türkiye'nin  karşıladığına dikkat çeken Yılmaz, fındık fiyatlarının, üreticiyi bu yılda memnun edeceğini savunarak "Dünyadaki fındık ihtiyacını Türkiye karşılıyor. Fındık, ülkemize büyük katmadeğer sağlıyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Son yıllarda İspanya, İtalya, Azerbaycan ve Gürcistan fındık ekimini arttırdı. Daha önce Gürcistan ve Azerbaycan'ın fındık rekoltesi 25-30 bin ton civarında iken şimdi fındık rekolteleri 55-60 bin ton civarına yükseldi. Fındık ihracatında dünya lideri olarak kalabilmeliyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum