FİLYASYON EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

FİLYASYON EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yayılımı önlemek için virüsü taşıyanlarla temaslı kişileri belirlemekte görevlendirilen filyasyon ekiplerinin sahadaki çalışmaları, hasta sayısının azalmasına ve aşılama çalışmalarına geçilmesine rağmen devam ediyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da filyasyon ekipleri, gece gündüz, sıcak soğuk demeden yeri geldiğinde ailelerinden uzak kalarak salgınla mücadeleyi sürdürüyor. Kentte, 350 filyasyon ekibi görev yapıyor.

20210119-2-46437878-61714164.jpg

Görevli bulundukları bölgelerde önce koordinasyon merkezine gelen ekipler, koruyucu kıyafetlerini giydikten sonra yanlarına aldıkları ilaç ve ekipmanla hastalığın bulaş riskini azaltmak amacıyla vaka tespit edilen evlere ziyarette bulunuyor.  Kent merkezinin yanı sıra köyleri ekipler, ülkedeki diğer sağlıkçılar gibi salgınla mücadelede ön saflarda yer alıyor.

20210119-2-46437878-61714155.jpg

Filyasyon ekibinde görevli hemşire İlknur Erdal, yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 aydır ekipte bulunduğunu söyledi. Sürecin başında korkuları ve kaygıları bulunduğunu aktaran Erdal, "Daha sonra korkularımızı yendik. İnsanlara yardımcı olmak bizleri mutlu ediyor. Onların numunelerini alıyoruz, ilaçlarını götürüyoruz, gerektiğinde onlara psikolojik destek veriyoruz." dedi.

20210119-2-46437878-61714164.jpg

"İnsanlar virüse yakalandıklarını ilk bizden duyuyorlar"
Annesiyle aynı evde oturduğunu, bu süreçte odalarını bile ayırdığını anlatan Erdal, şunları dile getirdi: "Ayrı ev tutmayı bile düşündük. Yeğenlerim var onlara uzun zamandır sarılamadım. İnsanlar virüse yakalandıklarını ilk bizden duyuyorlar. Çok korkuyorlar hatta düşüp bayılanlar oldu. Adrese gidene kadar telefonda o kişiyi sakinleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlara buradan sesleniyorum, bizler görevimizin başındayız sizler de sağlıkçıların işini kolaylaştırın ve kurallara uyalım. Yoğun olduğumuz dönemlerde gece gündüz demeden geç saatlere kadar görev yaptık."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.