FETÖ/PDY'NİN FİNANS HATIRASİ

FETÖ/PDY'NİN FİNANS HATIRASİ
FETÖ / PDY'nin finans haritası çıkarıldı
Aralarında FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileri olduğu belirtilen isimlerin de bulunduğu 56 şüphelinin mal varlıklarına el konulması kararı verildi.
FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma yürütülen 56 kişinin mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

SORUŞTURMA ANLATILDI
Soruşturmayı yürüten Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu, 56 şüphelinin 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/1. maddesi ile değişik CMK 128. maddesi uyarınca tüm mal varlıklarına el konulmasını talep etti.
Talebi değerlendiren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği soruşturma kapsamında 19 Kasım 2014 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan ihbar üzerine Birim Gayrimenkul İnşaat Turizm ve Gıda Sanayi Ltd. Şirketi ile bu şirkete bağlı kuruluşlarda özellikle Pinhan isimli Restaurant'ta FETÖ/PDY ile ilgili toplantılar yapıldığı ve restoranda imha edilmek üzere hazırlanan belgelere el konulduğu anlatıldı. 

"ÖRGÜTÜN AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA..."
FETÖ/PDY örgütü aleyhine deliller toplandıkça şirket yöneticileri tarafından şirketlerin mal varlıklarının başkalarına devredilebileceği, hatta tamamen satılarak nakde çevrilip yine örgütün amaçları doğrultusunda kullanılabileceği anlatılan kararda, 17/25 Aralık sürecinden sonra şirketlerin ortak ve yöneticilerinin ülkeyi terk ettikleri, yurt dışında ise örgüt lehine faaliyetlerine devam ettiklerini belirtildi. Kararda, terör örgütünün finansman kaynaklarının kesilmesi amacıyla savcılığın talebi üzerine Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından soruşturmanın yürütüldüğü 4 şirkete kayyum atandığı hatırlatıldı.

FETÖ/PDY İLE BAĞLANTILI 5 BİN ŞİRKET
Kararda, darbe girişiminin sonuçsuz kalması sonucunda Türkiye çapında başlatılan soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı 5 bin civarında şirketinin bulunduğu aktarılırken, bu şirketler ve şirket sahipleri tarafından terör örgütünün finansmanını sağlandığının tespit edildiği vurgulandı.

"GÜLEN'DEN ALDIKLARI TALİMATLAR DOĞRULTUSUNDA..."
Şüphelilerin, 15 Temmuz'da planladıkları darbe girişiminin sonuçsuz kalması nedeniyle örgüt lideri olan Fethullah Gülen'den almış oldukları talimatlar doğrultusunda, mal varlıklarını hızlı bir şekilde ve piyasa değerinin çok altında elden çıkarmaya çalıştıklarının tespit edildiği anlatılan kararda, bu nedenlerle şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konulmasının talep edildiği kaydedildi.

56 ŞÜPHELİNİN MAL VARLIĞINA EL KONULDU
Hakimlik talebin kabulüne karar vererek örgütün üst düzey yöneticisi olduğu öne sürülen Mustafa Özcan da aralarında bulunduğu 56 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum