FETÖ'NÜN SINAV YOLSUZLUĞU

FETÖ'NÜN SINAV YOLSUZLUĞU
FETÖ/PDY ele başısı Fethullah Gülen ve üniversite sınavlarına ilişkin endişeleri 5 Haziran 2002 tarihinde verdiği 'Tarihe not düşmek' amacıyla yazılı soru önergesiyle meclis gündemine getirdiği ortaya çıktı

DSP 21’nci dönem Edirne milletvekili Ali Ahmet Ertürk’ün, FETÖ/PDY ele başısı Fethullah Gülen ve üniversite sınavlarına ilişkin endişeleri 5 Haziran 2002 tarihinde verdiği 'Tarihe not düşmek' amacıyla yazılı soru önergesiyle meclis gündemine getirdiği ortaya çıktı

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergede ‘Fethullahçı örgütlerin’ ifadesini kullanan DSP’li Ertürk, "ÖSS, TUS, yurt dışına burslu kamu personeli gönderilmesine ilişkin sonuçları üzerinde yandaşları lehine etkili oldukları doğru mudur?" diye sorduğu görüldü.

DSP 21’nci dönem Edirne milletvekili Ali Ahmet Ertürk’ün FETÖ/PDY'nın yarattığı tehlikeye ilişkin 2002 yılında dönemin DSP-ANAP-MHP 57’nci koalisyon hükümetin Başbakanı Bülent Ecevit’in yanıtlaması istemiyle sınavların güvenliğiyle ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı'na verdiği ifade edildi. Ertürk önergesinde Fetullah Gülen Cemaatinden ‘Fetullahçı örgüt’ diye söz ederek 5 Haziran 2002 tarihinde TBMM başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde özellikle ÖSS ve TUS sınavlarına dikkat çekerek şu soruları yönettiği hatırlatıldı:
"1- Yılladır teknolojik olanakları en üst düzeyde kullanarak en objektif şekilde yapıldığına ve hiçbir şekilde adaletsizliğin olmadığına inandırmış olduğunuz OSYM’nin yapmış olduğu sınav sonuçlarına etkili edebilmek teknik açıdan veya bir başka yolla mümkün müdür?
2- Fethullahçı örgütlerin ÖSYM tarafından yapılan özellikle ÖSS, TUS, yurtdışına burslu kamu personeli gönderilmesine ilişkin sonuçları üzerinde yandaşları lehine etkili oldukları doğru mudur?
3- Yıllardır yurt dışına devlet bursuyla gönderilen öğrencilerin ve kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunun laik rejim karşıtı Fethullahçılardan oluşturduğu dile getirilmekte, zaman zaman da basında yer almaktadır. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise bir rastlantı mıdır? Bu konuda bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?
4- ÖSS sınavlarının yaklaştığı şu günlerde bu konudaki endişeleri giderek bir açıklama yapmayı düşünür müydünüz?”

ÖRGÜT KAYGISIYLA ÖNERGE VERDİM
Edirne eski milletvekili Ali Ahmet Ertürk, soru önergesini verdiği dönemde Fethullahçı örgüte yönelik çok eleştiri olduğunu ifade ederek, "Uzun süredir duyduğum kaygıları dile getirmek hem de tarihe not düşmek için yazılı soru önergesi verdim. Askeri darbe girişimine de şaşırmadım” dedi. 2002 yılında Fethullah Gülen örgütüne yönelik çok eleştiriler geldiğini ve bundan bir aydın olarak rahatsız olduğunu kaydeden Ertürk, sözlerini söyle sürdürdü: "Gülen ve CIA’nin ortak olarak Türkiye’ye karşı bir yapılanma olduğunu o zamanda düşünüyordum. Sık sıkta bu konularda eleştiriler gündeme geldiğinde hem sınavların güvenliği hem de kaygılarım nedeniyle yazılı soru önergesi verdim. O dönem Başbakanımız Bülent Ecevit rahatsızlığı dolayısıyla önergeye cevap veremedi ama tarihi bir not düşmüş olduk. Aydın ahlakıyla hareket ettim. Gülen’in CIA ile ortak çalışarak Türkiye’ye karşı bir yapılanma olduğunu düşünüyordum. O nedenle bunu yaptım. Darbe girişimi hiç şaşırmadım. FETÖ tarafından o süreçte, söylemlerim nedeniyle yıpratılmaya da çalışıldım." DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.