FETÖ'nün "eyalet ablası"na ev hapsi

FETÖ'nün "eyalet ablası"na ev hapsi
Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve örgütün "İlkadım eyalet ablası" olduğu öne sürülen Derya E'ye ev hapsi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekiplerince eşi Erdal E. ile gözaltına alınan, örgütün Samsun yapılanmasında "İlkadım eyalet ablası" olarak tabir ettikleri yönetici konumunda faaliyet gösteren Derya E'nin tutuklanmasına, avukatı bir üst mahkemeye başvurarak itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, Derya E'nin ev hapsi verilerek tahliyesine hükmetti. FETÖ'nün "gaybubet evi" adı verilen hücre evinde 26 Şubat'ta yakalanan Derya E'nin, "Derya55" kullanıcı adıyla örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve uygulamaya 15 bin 891 kez giriş yaptığı tespit edilmişti.

Örgüte ait evlerle ilgilendiği ve FETÖ mensuplarının evlendirilmesinin koordinasyonunda da yer aldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, ev hapsi verilerek serbest bırakılmıştı.Savcının itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Derya E, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.