FETÖ operasyonlarında gözaltı

FETÖ operasyonlarında  gözaltı
Manisa ve Eskişehir'de FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 47 kişi gözaltına alındı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nce bu gece gerçekleştirilen operasyonda, 'paralel devlet yapılanması' içinde yer aldıkları iddiasıyla 26 kişiyi gözaltına alındı. Dokuz kişinin ise arandığı öğrenildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)' soruşturması kapsamında, bu gece kentteki 35 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ülke genelinde yürütülen soruşturmalarda olduğu gibi bu operasyonda da 1 numaralı zanlının Fettullah Gülen olduğu bildirildi. Operasyonlarda 26 kişinin gözaltına alındığı, dokuz kişinin arandığı belirtildi. Kendi içlerinde "Manisa İmamı" olarak adlandırıldığı öne sürülen bir kişinin de aralarında bulunduğu öğrenilen zanlıların; doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi meslek gruplarından olduğu ve örgüte maddi kaynak topladıkları iddia edildi.

ESKİŞEHİR'DE 21 GÖZALTI

ESKİŞEHİR merkezli İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta polisin 'Fethullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik olarak düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım etmek, silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dernekler kanununa muhalefet ve yardım toplama kanuna muhalefet etmek' suçlamasıyla 21 şüpheli gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar arasında Fethullah Gülen cemaatinin Eskişehir il imamı, Eskişehir imam yardımcısı, eyalet ve bölge imamlarının da bulunduğu belirtilen açıklamada, şüphelilerin konut, iş yeri, araç ve üzerlerinde arama ve el koyma işlemleri yapıldığı, şüphelilerin ifade ve savunmalarının alınması işlemlerine başlanıldığı belirtildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.