FETÖ MAĞDURU GAZETECİDEN İLGİNÇ İDDİALAR

FETÖ MAĞDURU GAZETECİDEN İLGİNÇ İDDİALAR
Gülen'in 98 dava açtığı gazeteciden çarpıcı açıklamalar
BOLU'da, 2012'de genel yayın yönetmenliğini yaptığı yerel gazetede Fethullah Gülen ile ilgili onlarca haber ve köşe yazısı yazan, bu yüzden Gülen'in hakkında 98 ayrı dava açtığı İmdat Aslan, basın toplantısı düzenledi.
Aslan, Gülen'in halife gibi Türkiye'ye gelip Bolu'daki Abant Tabiat Parkı'na yerleşeceğini iddia ederek, "Abant tıpkı Kabe gibi Fethullah'ın yaşarken ziyaret edildiği, öldükten sonra tavaf edildiği bir inanç turizmi haline gelecekti" dedi.

Baro Evi'nde basın toplantısı düzenleyen Aslan, FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen'in hakkında açtığı davaların Türkiye'de bir emsalinin olmadığını söyledi. 2012 yılında 'Fethullah Gülen'in evcilik oyunu ve cemaatin patlayan balonu' isimli kitap yazacağını açıkladığında ölüm tehditleri aldığını ileri süren Aslan, "O kitap yazma hadisesinden 3 ay sonra Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla usülsüz olarak 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan dinlendim. Dinlemelerin amacı da gayri yasal, gayri ahlaki ticari ilişkilerimiz var mı bunu ortaya çıkartıp bize karşı tehdit ve şantaj olarak kullanmaktı. Dinleyen kişi ise bir dönem Bolu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olan kişi ve ekibi. Şu an müdür ihraç edildi ve cezaevinde" dedi.

'GÜLEN İÇİN ABANT'TA MALİKANE YAPILACAKTI'

Bolu'nun FETÖ'nün karargah olarak kullandığı illerin başında geldiğini belirten Aslan, şunları söyledi:

"Bolu, Türkiye'deki 81 il içerisinde FETÖ'nün karargah olarak nitelendirdiği 10 ilin başında geliyor. Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da Ere Gölü'ne iklim olarak, hava olarak en yakın yer Abant'tır. Gülen, düşündüğü şekilde halife olarak Türkiye'ye dönmüş olsaydı Abant'ta malikanesi yapılacaktı. Çünkü daha önce ticarethaneleri olan Highway Alışveriş Merkezi kurulmuştu. Bolu, Fethullah Gülen'in inanç turizmi adı altında yaşarken ziyaret edildiği yer, öldükten sonra ise dinlerarası diyaloğun, ılımlı İslam'ın Bolu'da tatbik edildiği yer olacaktı. Hatay'da 'Dinler Bahçesi, Medeniyetler Bahçesi' adlı olayın daha büyüğü Bolu'da tatbik edilecekti. 2008 yılından itibaren Bolu'da görev yapan son üç Valinin FETÖ ile iltisaklı olması, birinin cezaevinde, birinin ihraç, birinin ise merkeze çekilerek dün itibariyle emekli olması ve üç Valinin peşpeşe gelmesi hiç tesadüf değil."

'ABANT KABE GİBİ OLACAKTI'

Abant'ın tıpkı Kabe gibi Fethullah'ın yaşarken ziyaret edildiği bir yer haline getirilmek istendiğini iddia eden Aslan, "Esas olan 2008'de Abant'ın kısmi olarak imara açılması ve o dönem hatırlarsınız Abant'ta sular yükselmişti. Bilim adamlarının ve uzmanlarının itirazlarına rağmen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ihraç edilen Bolu eski Valisi Halil İbrahim Akpınar tarafından ısrarla yapılmak istenmesi, FETÖ'nün üst aklı olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Abant Platformu'nun 1998 yılından bu yana Abant'ta toplanması, Abant ile hiç bir alakası olmamasına rağmen Abant isminin alınması, daha sonrasında 'Abant Davos olacak' sloganı hiç tesadüf değil. Abant'ın kısmi imara açılmasıyla önce butik otel olarak ardından da Ankara Gölbaşı'ndaki gibi malikane haline getirilip Fethullah Gülen Bolu'da ikamet edecekti. Dünya genelindeki Fethullah Gülen'in okullarındaki Yahudisi, Hıristiyani, Hindusu, ateisti ve Müslümanların çocukları tıpkı Türkçe olimpiyatlarında olduğu gibi Bolu'ya getirilecekti. Abant tıpkı Kabe gibi Fethullah'ın yaşarken ziyaret edildiği, öldükten sonra tavaf edildiği bir inanç turizmi haline gelecekti" diye konuştu.
(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.