Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

FETİH ve MAHZUN AYASOFYA

TEFEKKÜR         Dursen Özalemdar

FETİH ve MAHZUN AYASOFYA  

 

FETHİN 562. YILI.

Istanbul muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden emir ne güzel emir. Onu fetheden ordu ne güzel ordudur. (Hadis-I Şerif) i

 ile Peyganberimiz tarafından övülen  FATİH SULTAN MEHMET ve onun TÜRK ORDUSU  559 yıl evvel 29.Mayıs.1453 te  bugün  İstanbul’u feth etme şerefine erişmişlerdir.

TÜRK MİLLETİ İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK ve KUMANDANI ve ORDUSU İÇİNDE KUTLULUK OLMUŞTUR.

Fethin üçüncü Cuma günü AYASOFYA’da ilk CUMA  NAMAZI  nı kılan  21 yaşındaki FATİH SULTAN MEHMET HAN. (HZ) Bu kutsal yer için şu VAKFIYEYİ  İLAN EDİYORDU.

 

“İŞTE BU BENİM, AYASOFYA VAKFIYEM. DOLAYSIYLA KİM BU AYASOFYA’YI CAMİYE DÖNÜŞTÜREN VAKFIYEMİ DEĞİŞTİRİRSE, BİR MADDESİNİ TEBDİL EDERSE,ONU İPTAL VEYA KEDİLE KOŞARŞA, FASIT VEYA FASIK BİR TEDİLE VEYA HERHANGİ BİR DALAVEREYLE AYASOFYA CAMİSİ7NİN VAKIF HÜKMÜNÜ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRMAYA KASTEDERSE ASLINI DEĞİŞTİRİR,FURUUNA İTİRAZ EDER VE BUNLARI YAPANLARA YOL GÖSTERİRSE VE HATTA YARDIM EDERSE VE KANUNSUZ OLARAK ONDA TASARRUF YAPMAYA KALKARLAR CAMİLİKTEN ÇIKARIRLAR VE SAHTE EVRAK DÜZENLEYEREK, MUTEVELLİLİK HAKKI GİBİ  ŞEYLER  İSTER , YAHUT ONU KENDİ BATIL DEFTERLERİNE KAYDEDER VEYA YALANDAN KENDİ HESAPLARINA GEÇİRİRLERSE, İFADE EDİYORUM Kİ HUZURUNUZDA EN BÜYÜK HARAMI İŞLEMİŞ VE GÜNAHLARI KAZANMIŞ OLURLAR.

BU SEBEPLE BU VAKFİYEYİ KİM DEĞİŞTİRİRSE; ALLAH’IN,PEYGANBER’İN VE MELEKLERİN, BÜTÜN YÖNETİCİLERİN VE DAHİ BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN EBEDİYEN LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN. AZAPLARI HAFİFLEMESİN, ONLARIN HAŞR GÜNÜNDE YÜZLERİNE BAKILMASIN.

 

KİM BUNLARI İŞİTTİKTEN SONRA HALA BU DEĞİŞTİRME İŞİNE DEVAM EDERSE, GÜNAHI ONU DEĞİŞTİRENE AİT OLACAKTIR. ALLAH’IN AZABI ONLARADIR.ALLAH İŞİTENDİR, BİLENDİR.

FATİH SULTAN MEHMET HAN.l--HAZİRAN-1453.”

 

1931 yılında Atatürk’ün emir ile, Camilikten çıkartılarak, çeşitli bahaneler ile İBADETE kapatılan AYASOFYA  84 yılı aşkın bir zamandır, AÇILMAYI BEKLİYOR.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR