FERİŞTAH TARTIŞMASI VE SİYASET

                                                  FERİŞTAH  TARTIŞMASI  VE  SİYASET

                Dayımın eşinin vefatı   nedeniyle şehir dışına çıktığım için yazı yazmaya  fırsat bulamadım . Şehre geldiğimde bir hayli yoğun gündemle karşılaştım. Gündem o kadar yoğun ki hangisinden başlayacağımı şaşırdım. İlkadım İlçe Başkanlığı aday tespiti konusunda yaşananlardan tutun da, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Ahmet Yeni arasında geçen Feriştah tartışmasından, Ak Parti İl kongresinde ortaya çıkan yeni oluşumlar ve bazı adayların daha önce küfrettikleri siyasetçilerin  mekanlarından medet ummalarına varıncaya dek, o kadar çok  yoğun gündem var ki anlatamam. Önceki gece  sevdiğim bir dostumun oğlunun düğün merasimine katıldım. Bir Vekille, bir Belediye Başkanı düğüne katıldı. Her ikisi de konuştu ama Allah kulu alkışlamayınca onlar adına üzüldüm. Toplum siyasetçileri sevmiyor, ancak oy verme zamanı  geldiğinde lidere göre karar veriyor. Hani şu Feriştah tartışmasında,  Ahmet Yeni, Zihni Şahin'e başka partiden aday olsun da seçilsin görelim, diyor ya asıl bu soruyu kendisine sorsak ne cevap vereceğini çok merak ediyorum. Gelelim tartışmanın  detayına.  Rivayetlere göre AK Parti Genel Merkezi  il ve ilçe kongrelerinde tek listeyle seçime gitmek istiyor. Bu ne siyasi etiğe uyar ne de demokratik teamüllere uyar. O zaman Milli Şef dönemini kimse eleştirmeye kalkmasın. Eğri oturup doğruyu konuşmak gerekirse ben, zaman zaman Zihni Şahin'i de eleştirdiğim olmuştur ama kişilik olarak on numara kişiliği olan dürüst, karakterli, beyefendi bir adamdır  Zihni Şahin. Aynı zamanda benim şeyhim Ali Duran'ın da yakın arkadaşıdır. Malumunuz tasavvufta, şeyhinin kedisine bile hürmet esastır ama bir  kez şeyhimizin arkadaşını eleştirme âdabsızlığını!.. yaptık umarım şeyhim affeder.

                Bu kadar latifeden sonra gelelim olayın gerçek tarafına.  Bafra ilçe Başkanı olan arkadaşımız 2012 yılında Ahmet Yeni'nin desteği ve AK Parti Genel Merkezindeki kulisleri sonucunda hiç hak etmediği halde ilçe Başkanı olmuş bir arkadaşımızdır. Yine aynı arkadaşımız 2012 yılındaki İl kongresinde AK Parti Genel Merkezi'nin tek liste kararı alıp Osman Çetinkaya'ya destek vermesine rağmen, kayınçoma destek vermiş, hatta kayınçomun ilk toplantısında onun yanında oturmaktan da geri kalmamıştı. Diyeceksiniz ki sen de kayınçona destek verdin, neden öyle yaptın. Ben siyasetçi değil gazeteciyim. Yanlış yapana haddini bildirmek gerektiğinden, Osman yaptığı yanlışın bedelini ödedi. Osman Çetinkaya'nın hâlâ daha, aynı hataları yapmaya devam ettiğini, Ona küfredenlerle birlikte olduğunu, hatta  şerefsiz, haysiyetsiz insanların mekanlarında olmaktan geriye kalmadığını  gözlemledim. Bu nedenle başarılı olması mümkün gözükmüyor. 2012 yılında AK Parti Genel Merkez adayına destek vermeyen Bafra ilçe Başkanı arkadaşımıza en büyük desteği Ahmet Yeni'nin verdiğini havada uçan kuşlar dahi bilirken, şimdi Bafra İlçe Başkanlığına ikinci aday çıkmasına feryad-ü figan eden Ahmet Yeni'ye ne demeli  bilmiyorum. Aslında söylenecek çok söz var da, aramızdaki hukuku göz önüne alarak söylemek istemiyorum. Kaldı ki Zihni Şahin diyor ki, kardeşim o adayı ben çıkarmadım , çıkarmış olsaydım kimseden korkmaz söylerdim. Bu sözün üzerine söz söylemek insaf sınırlarını aşar. Zihni Şahin'i icraatları bakımdan eleştirin ama kişiliğine asla kimse söz söyleyemez. Düzgün karakterli  bir insandır. Bafra siyasetin en zor yapıldığı ilçelerden birisidir. İki dönem üst üste seçilen ender Belediye Başkanlarından birisidir, Zihni Şahin. Şayet Ahmet Yeni'nin dediği gibi olsaydı o zaman Şükrü Başkanı neden aday göstermediler.

                Bu konuyu burada kesip ikinci konumuza  girelim; AK Parti ilçe kongreleri devam ederken İlkadım İlçe Başkanlığı konusunda enteresan bir olay yaşandı. Mevcut ilçe Başkanı aday olmayacağını açıklayınca yerine konulacak isim konusunda üç isim AK Parti Genel Merkezi'ne gönderildi, (Bu isimleri burada zikretmeyi gerekli görmüyorum) ancak AK Parti bu üç ismi de yeterli bulmadı. Bunun üzerine eski Bakan Demir, Davut Albayrak'ın önerisi ile  ömrü hayatında ilk kez taşın altına elini koyarak  AK Parti Genel Merkezine bir isim sundu,(O ismi de zikretmek istemiyorum, merak edenler isimleri benim üstadım Kuyucubaşı'ndan öğrenebilirler) bunun üzerine Koordinatör Milletvekili Hasan Karal Kayınçomu arayıp o isimle ilgili görüşlerini alıyor, Kayınçom önerilen isimle ilgili aynen şunu diyor “O Arkadaşımız Lise mezunu ve Babası rahatsız olduğundan çok şehir dışına çıkıyor bu nedenle  olmaz” Zat-ı Şahaneleri Sorbon Üniversitesi mezunu ya! Sanırım ondan böyle bir değerlendirme yapıyor. Bu gelişmenin ardından Adnan Varol ânında ikna edilip görevine devam etmesi sağlanıyor.

                Siyasette  yeni bir Platformdan bahsedecekken bana ayrılan yer bitti. Ancak Platform hakkında şimdilik ufak bir ayrıntı vererek devamını önümüzdeki günlerde yazacağım. Bu Platform siyasette ne kadar köhneleşmiş, işi bitmiş, defolu adam varsa hepsinin içerisinde olduğu çok uluslu!.. Bir Platform. Platformun asıl adı, 'O.uruktan Tayyare, Selam söyle o yare' Platformu, ancak  kamuoyundaki adını henüz öğrenemedim. Öğrenince onu da sizlerle paylaşmak üzere şimdilik, kalın sağlıcakla.                         

 

 

                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR