Ferguson'da 2 polis vuruldu!

Ferguson'da 2 polis vuruldu!
St Lois Şehir Polis Şefi komiser Jol Belmar’ın ifadesine göre alanda en az üç el silah sesi duyuldu.

Komiserin ifadesine göre 32 yaşındaki polis memuru yüzünden vurulurken, 41 yaşındaki polis memuru ise omuzundan yaralandı.
Komiser, polislerin her ikisinin de yaralarının ciddi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunduğunu söyledi. Belmar, kalabalıktan bir kişinin pusuda bekleyerek, polis memurlarını hedef alarak ateş ettiğini düşündüğünü söyledi. 

ABD’nin Ferguson eyaletinde 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’un bir polis tarafından vurulmasının ardından istifa eden polis şefi Thomas Jackson’ın istifasının ardından Missouri polis merkezi önünde toplanan göstericiler, iki polis memurunu vurdu. 

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre olayda, silah sesleri 150 kişilik kalabalık dağılmadan hemen önce duyuldu. Bazı göstericiler yere yatarken, bazıları da kaçarak uzaklaştı. Çevik kuvvetin geldiği bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Çarşamba günü Ferguson Belediye başkanı James Knowles, Emniyet Müdürü Thomas Jackson ile kesin olarak yollarını ayırdıkları, emniyet müdürünün emekli olduğunu ve Jackson’a geçmiş hizmetleri için yıllık yaklaşık 96.000 dolar ödeme yapacaklarını açıklamıştı. On iki dakikalık konuşmasında Belediye Başkanı ayrıca Jackson’un ‘derin bir vicdan muhasebesi’ sonucu bu kararı aldığını vurguladı. Başkan’ın bu sözleri tepki toplarken, bölgedeki protestocular Belediye Başkanı’nın da istifasını istedi.

Polis merkezi önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik kalabalık, ‘Irkçı polisler, buradan defolun’, ‘ Michael Brown için buradayız’ sloganlarıyla gösteri düzelenlerken, dağılmadan hemen önce 50- 60 kişilik bir kalabalığın arasından silah sesleri yükseldi ve olay yerinde olan iki polis memuru yere yığıldı. 

Olayın görgü tanıklarından birisi : “En az dört ya da beş el ateş edildi. Otuz saniye içinde kendime geldikten sonra bir polis memurunu yerde yatarken gördüm, şiddet istemiyoruz. Olaydan sonra koşarak oradan” dediği öğrenildi. 

Henüz polis memurlarının sağlık durumu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.