FELAKETLER HALKIN KADERİ DEĞİLDİR!

FELAKETLER HALKIN KADERİ DEĞİLDİR!
CHP Samsun İl Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasıyla, yaşanan felaketlerin Samsun halkının kaderi olmadığını ifade etti.

CHP Samsun İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "Salıpazarı ilçemizde 23-24 Ağustos 2019 tarihlerinde etkili olan mevsim yağışları nedeniyle Salıpazarı ilçemizden geçen Terme Çayı’nda yaşanan sel, taşkın ve heyelan nedeniyle ne yazık ki iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bundan tam iki ay önce 22 Haziran 2019 tarihinde yine Terme ilçemizde etkili olan yağışlar nedeniyle binlerce dönüm tarım arazisi, ev ve iş yerinin sular altında kalması nedeniyle oluşan maddi hasar henüz telafi edilememişken, Salıpazarı ve devamında Terme ilçemizde yaşanan sel, taşkın ve heyelan nedeniyle zarar gören tüm halkımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

435445.jpg
      
Cumhuriyet Halk Partisi il ve İlçe teşkilatlarımızla ve Milletvekillerimizle her zaman olduğu gibi halkımızın yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Atakum Belediyemizin Salıpazarın’da selden etkilenen mahallelere temiz su ve ayni yardımları halen devam etmektedir. Aşırı yağışların sıklıkla can ve mal kayıplı sel felaketine dönüşmesi kader olarak kabul edilemez. Terme İlçemizde iki ay önce yaşanan sel olayı için sahada yaptığımız inceleme ve değerlendirme sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmıştık. Gerek Çevre Şehircilik, gerek Devlet Su İşleri gibi ilgili bakanlıklara bağlı kamu kurumlarımızın gerekse ilgili yerel yönetimlerin acil yapması gereken çalışmaları kısaca özetleyerek, bir sonraki etkili yağışın sel felaketine dönüşmemesi için yapılacak her çalışmayı desteklemeye hazır olduğumuzu belirterek uyarılarda bulunmuştuk. 

gfgthg.jpg

Ancak iki ay önce Terme’de yaşanan sel olayından buyana yerelde ve ülkede iktidar olanların görevlerini yapmadıkları bir sonraki aşırı yağışta ortya çıkmıştır.  Akıl ve bilim dışı, ranta dayalı yönetim anlayışları felaketimiz oluyor. Ancak 17 Yıllık AKP yönetimleri boyunca kamu binaları dahil, dere yataklarına yapılaşmalara göz yumulmuş, genel bütçeye gelir sağlama uğruna imar barışı adı altında akıl ve bilim diışı, doğa düşmanı tüm inşaat faaliyetleri yasal hale getirilmiştir.  Yaşanan iklim olaylarının felakete dönüşmesinin baş sorumlusu 17 yıllık AKP iktidarı ve AKP yerel yönetimleridir. 

-002.jpg

Terme Çayının üst kodlarında yaşanacak aşırı yağışların Salıpazarı ve Terme’de felkete yol açacağı biline biline; taşkın koruma amacıyla ihale edilen Salıpazarı Barajı ve Terme sel kapanı için ödenek yokluğu gibi bir bahaneyle halen bir çalışma başlatılmamıştır. 22 Haziran Terme’de yaşanan sel olayından buyana bölgede yağmur suyu altyapılarına öncelik verilmemiş, suyun akışına set çeken köprüler için çalışma başlatılmamış, kritik noktalarda kanal düzenlemeleri yapılmamış, dere yataklarının düzenli temizlikleri ve ıslah çalışmaları tamamlanmamış ve  23 - 24 Ağustos tarihinde yaşanan aşırı yağışın sel felaketine dönüşmesine zemin hazırlamışlardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak; her zaman halkımızın yanında olduk, olamaya devam edeceğiz.  İlimizin herhangi bir yerinde bir sonraki aşırı yağışın felakte dönüşmemesi için Samsun Büyükşehir belediye Meclisinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

u76yjyujyuj.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.