Felaketi, ‘başarı’ diye pazarlamak acizliktir!

Felaketi, ‘başarı’ diye pazarlamak acizliktir!
Hükümet sözcülerinin ülke gerçekleriyle hiçbir alakası olmayan bir Türkiye tablosu çizme yarışına girdiklerini; oysa bugün başta ekonomi olmak üzere birçok alanda büyük bir felaket yaşandığının altını çizen CHP’li Neslihan Hancıoğlu “Felaketin faili iktidarın ta kendisidir; bu durumu başarı diye pazarlamak ise acizliktir” dedi.

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Meclis’te devam eden 2021 yılı bütçe görüşmeleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Görüşme maratonu sürecinde kürsüye çıkan bütün iktidar sözcülerinin Türkiye’nin gerçekleriyle hiçbir alakası olmayan bir tablo çizme yarışına girdiklerine dikkat çeken Hancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidarın hayal dünyasında, artık Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşen hiçbir unsur kalmamış. Örneğin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Türkiye’de yoksulluğun artık sorun olmaktan çıktığını, refahın paylaşılması aşamasına geçildiğini söyleyebiliyor. Ya da yine bir başka iktidar partisi sözcüsü, salgının en iyi şekilde yönetilip onun dize getirdiğini, ekonominin bu süreçte neredeyse hiç hasar almadığını iddia edebiliyor… Bu, demek oluyor ki milletimiz başka bir Türkiye’de yaşıyor, iktidardakiler ise bambaşka bir Türkiye’de yaşıyor!”

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ…
CHP’li Hancıoğlu, iktidar partisi sözcülerinin meclis kürsüsünden çizmeye çalıştığı Türkiye tablosuna, güncel ekonomik verilerle cevap verdi. AK Parti iktidarının, üretime endeksli olmayan, istihdama ve katma değer yaratmaya odaklanmayan bir ekonomi sistemi kurduğunu ve bu sistemden faiz lobilerinin rant sağladığını vurgulayan Hancıoğlu açıklamasında şunları kaydetti: “Hazine, Merkez Bankası boşaltıldı. Elde kalan son varlıklar satılıyor. Fakat her geçen gün devletin borcu katlandıkça katlanıyor. Devletle birlikte vatandaşın da esnafın da çiftçinin de borcu katlanmaya devam ediyor. 288 bin KOBİ, bankalara olan borcunu ödeyemediği için kara listeye düştü. Çiftçilerimizin bankalara olan borcu, yılbaşından bu yana 17,5 milyar lira daha artarak 121 milyar lirayı geçti. Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlar, yüksek faiz nedeniyle artık ödeneme hale geldi. Türkiye’nin her yerinden haciz haberleri geliyor. İktidarın, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle işini kaybeden, işini kaybetmediği halde geliri azalan, zorunlu izne çıkarılan vatandaşlara temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bankalardan borçlanmayı adres göstermesi vatandaşların bankalara olan borcunun yılın ilk 11 ayında yüzde 40,5 oranında büyümesine sebep oldu. Şu anda 3 buçuk milyon vatandaşımız bankalara olan borçlarını ödeyemez durumda. İcra dairelerinde bekleyen dosya sayısı 22 milyon 866 bini geçti. İş bulma ümidini tamamen yitirenlerin sayısı 1,4 milyonu, gerçek işsizlerin sayısı ise 10,2 milyonu aştı. Bütün bu gerçekleri perdeleyip, milletimize sahte bir Türkiye tablosu çizmeye kalkışanlar, bu felaketin failleridir. Yani felaketin faili iktidarın ta kendisidir. Bu durumu başarı diye pazarlamak ise acizliktir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.