Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

FELAKET Mi, İBRET Mi DEMİŞTİK

Önceki yazımda bu yıl dünyada ve ülkemizde yaşanan çok konuşulan felaketleri yazmıştım.Bu felaketlerdeki insanların rolleri de var demiştik.Bu yazımda fazla detaya inmeden bundan bahsetmek istiyorum. 

    Avustralya'da aylardır süren yangınlar,bu yangınlarda ölen binlerce hayvandan,sel,dolu felaketinden bahsetmiştim.

     Avustralya hayvanlar arasında ayrımcılık yapıyor.İşine gelmeyen hayvanları yok ediyor.Haberlerden duymuşsunuzdur çok su tüketiyor diye 5 bin hayvanı helikopterden vurarak telef etti ve bu sayıyı 10 bine tamamlayacağını duyurdu.Bu da yetmezmiş gibi geçtiğimiz yıl Avustralya hükümeti ülkedeki yerel kedilere zarar verdiği gerekçesiyle vahşi 2 milyon kediyi 2020 yılına kadar öldürme sözü vermiş.Ne alâ memleket denir ya...Beğenmedigin türü yok et.İşte halk arasında ne denir "Allah'ın sopası yok".Bu acımasızlığın cezası mı dersiniz ne dersiniz.Suçlu insanları da suç işleyip huzuru bozuyorlar diye onları da yok etme yoluna giderler mi acaba?

     Çin; doğu Türkistan'da Uygur Türklerine ve müslümanlara  yaptığı kötülük ve ahlaksızlıkları unutmadık.Müslümanın tek sahibi yüce Allah'ın Celâl ismi şerifi tecelli ediyor,onca insanın ahı tutuyor.Korona virüsüyle uğraşan Çin kendi derdine düşüyor.Öyle bir felâket ki ibretlik çok olay var görebilene.Burada ki insan ve ülke ihtiraslarını iyi okumak lazım.Söylenen gibi Amerika mı yaptı? Altında neler var zamanla göreceğiz.Ama şöyle bir gerçek var olay duyurulandan daha fazlası ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor.

   Ülkemizde de depremden ,uçak  kazasından  ,çığ felaketinden bahsetmiştim.Deprem bir doğal felaket evet ama insan ölümleri yıkılan binaların sebebinin çoğu yine insanlar.Yapılan yanlış şehirleşme, sağlam olmayan binalar.Daha fazla kazanmak uğruna harcanan insan hayatları.99 depreminden beri sürekli deprem konuşuyoruz.Uzun süredir özellikle İstanbul'da büyük bir deprem bekliyoruz.Peki ne yapıyoruz.Zayıf ve eski binaları ne yaptık,yeniledik mi?Hala dip dibe inşaatlar yapılmaya devam ediyor, gökdelenler dikiliyor.Depremi defalarca yaşamış ve yaşamaya devam eden bir ülkede doğru mu bu.

     Elazığ'da yıkılan binalar eski, betonları dayanıksız binalardı.Dikkatleri çeken bir olay oradaki 6 bloklu bir siteden sadece biri çöküyor.Sebebi binadan dükkan için kesilen iki kolon.Nasıl bir cehalet.Bir çok ülkelerde evde yapılacak en ufak değişiklik için izin alınması lazım bizim ülkemizde binayı istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.

     Biz olaylar olup bittikten sonra yapıyoruz yapacağımızı.O yardımlar insanlar ölmeden göçük altında kalmadan yapılsa.Önlemler felaketler yaşanmadan alınsa.

     Biraz ileri görüşlü olabilsek millet olarak.

 

       Uçak kazasına hiç girmeyeyim burda kul hatası olduğu zaten belli.Ama daha fazla bilgi sahibi olmak lazım.Bir kaç güne birşeyler öğreniriz.

 

     Maalesef insanlar ne olursa olsun ibret almıyorlar.Dunyanın en zararlı ve tehlikeli yaratılanı insanlar.

     "Arada bir aynaya bakmalı insan.Güzel miyim diye değil,insan mıyım diye" 

                         ( Tuncel Kurtiz)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR