Feci Olay! 15. Kattan Yere Çakıldı

Feci Olay! 15. Kattan Yere Çakıldı
İnşaatla büyüme modeli iflas etti. Ancak inşaat ne yazık ki can almaya devam ediyor. İnşaatın en hızlı büyüdüğü alan işçi kazaları...Samsun'da yalıtımı yapılan binada halat koptu: 1 işçi öldü, 1 işçi yaralı.

Halat Koptu
Samsun’da 17 katlı inşaatta dış cephe işi yapılırken işçilerin bulunduğu platform, halatının kopması sonucu 15. kattan zemine çakıldı. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de ağır yaralandı. Olay, dün saat 09.30 sıralarında Yenimahalle Mahallesi'nde 17 katlı bir inşaatın en üst katında dış cephe yalıtımı yapan Yakup Göller ile Şener Yıldırım'ın bulunduğu platformun halatı koptu. Platformla zemine düşen işçilerden Göller, olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Yıldırım ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırım'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

2 BİN 300 İŞÇİ
EN FAZLA ÖLÜM
Son beş yılda 10 binden fazla çalışan, iş kazalarına kurban gitti. 2 bin 300 işçi ise inşaatlarda yaşamını yitirdi. Ölümlü kazaların eç çok yaşandığı iş kolu olan inşaatta sendikalılık da en alt seviyede. 

manset-(1)-003.jpeg

manset-(1)-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.