FAZLA MESAİLERİNİ İSTİYORLAR

FAZLA MESAİLERİNİ İSTİYORLAR
Büro Memur-Sen'den 'Fazla Mesai' Açıklaması

Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Mustafa Karabiber, pasaport ve ehliyet işlemlerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesi nedeniyle kamu görevlilerinin yoğun çalışacağını, bu nedenle fazla mesai ücreti ödenmesi gerektiğini söyledi.
Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Karabiber, Emniyet Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen pasaport ve ehliyet işlemlerinin 29 Ekim tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilecek olması konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Bir yıl içerisinde gerçekleşecek devirle ilgili karabiber, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile nüfus müdürlüklerindeki kamu görevlilerinin dijital kimlik kartı nedeniyle yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu, pasaport ve ehliyet işlemleriyle bu yoğunluğun daha da artacağını ifade etti. Genel Müdürlük ve nüfus müdürlüklerindeki kamu görevlilerinin geç saatlere kadar çalıştığını kaydeden Karabiber, fazla mesai yapan kamu görevlilerine fazla mesai ücretlerinin mutlaka ödenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ülkedeki hiçbir kamu görevlisinin işten kaçmadığını ancak kamu görevlilerine emeklerinin karşılığının verilmediğini belirten Karabiber, şunları kaydetti: 
"Fazla mesai yapan kamu görevlileri, 666 sayılı KHK nedeniyle emek ve alın terlerinin karşılığı olan fazla mesai ücretlerini maalesef alamıyor. Pasaport ve ehliyet işlemlerinin bir yıl içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle kamu görevlilerinin yoğunluğu daha da artacak. Maliye Bakanlığı, SGK gibi kurumlardaki kamu görevlileri de yapılandırma nedeniyle geç saatlere kadar çalışıyor. Adliye çalışanları ise FETÖ soruşturması, uzun süren davalar kapsamında gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmak durumunda kalıyor. Devletimiz, ülkemiz ve milletimiz için kendinden ve ailesinden fedakârlık göstererek mesai saatleri dışında çalışan kamu görevlilerimizin mağduriyetine son vermelidir. Fazla mesai ücreti, anayasanın bir gereğidir. Çünkü anayasaya göre angarya yasaktır. En kısa sürede kanuni düzenlemeler yapılarak tüm kurumlarda fazla mesai yapan kamu görevlilerine hakları olan fazla mesai ücretleri ödenmeli

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.