“Farklı Yerlerden Gelen İnsanlar Samsun’un Zenginliğidir”

“Farklı Yerlerden Gelen İnsanlar Samsun’un Zenginliğidir”
Tonyalılar Derneği yönetimini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un kültür zenginliği olan bir şehir olduğunu belirterek, "Samsun, burada yaşama kararı veren herkesin şehri. Dolayısıyla Samsun ortak paydamız" dedi.

Tonyalılar Derneği Başkanı Muhammet Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Bektaş ve dernek yöneticileriyle sohbet eden Başkan Genç, sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, "Bugüne kadar şehrimizin yöneticileri olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte şehrimizin gelişmesi için var gücümüzle birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar. Bu bakımdan sivil toplum kuruluşlarımızı önemsiyorum" dedi.

ŞEHRİN DİNAMİKLERİ
Farklı yerlerden gelinse de bu şehirde yaşayanların aynı şehrin havasını soluduğunu ifade eden Başkan Genç, "Şehrimizi daha ileriye götürmek için birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Yani şehrin dinamikleri hep birlikte ortak akılla çalışmalıdır. Sivil toplum kuruluşlarımız da bu şehrin önemli dinamiklerindendir. Samsun, burada yaşama kararı veren herkesin şehri. Dolayısıyla Samsun ortak paydamız. Şehrimizin daha da büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak için el ele, omuz omuza birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

canik-bld-haber-(2)-009.jpg

ŞEHRİN ZENGİNLİĞİ
Kimlikli şehirlerin, yaşadığı yeri evi olarak görenlerin gayretleriyle güzelleştiğini ifade eden Başkan Genç, "Samsun'un farklı kültürlerin yaşadığı bir şehir. Farklı yerlerden gelen insanlarımız şehrimizin zenginliğidir. Ne kadar çok birlikte fikir ve projelerimizi paylaşıp, ortak hareket edersek o kadar çok yol kat ederiz. Şehrimizi geleceğe taşırken bu doğrultuda tüm paydaşlarla birlikte hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Samsun'da yaşayan herkes enerjisini bu şehir için harcamalıdır" şeklinde konuştu. 

SAMSUN, SIRADAN ŞEHİR DEĞİL
Samsun'un farklı kültürlerin yaşadığı bir şehir olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Samsun’umuzda birçok değişik yerlerden gelip, yerleşen, burada yaşamayı seçmiş insanlarımız var. Samsun'da yaşamaya karar vermiş, bu şehrin eğitimine, kültürüne, ekonomisine katkı sağlayan herkes Samsunludur. Samsun'u anlamlı kılan da budur. Samsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun sebebi olan bir şehirdir. Yaşadığımız şehir sıradan bir şehir değil. Samsun geçmişte de farklı etnik yapıları barındıran uluslararası bir şehirdi. Çok tarihi birikimi olan bir şehirde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

canik-bld-haber-(1)-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum