FARKINDALIK EĞİTİMİ SEMİNERİ

FARKINDALIK EĞİTİMİ SEMİNERİ
SAMSUN’DA FARKINDALIK EĞİTİMİ SEMİNERİ VERİLDİ

Özgül Öğrenme Güçlüğü Farkındalık Haftası öncesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Samsun Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Canik Kültür Merkezinde dolu dolu bir farkındalık semineri gerçekleştirdi

Öğretmenlerin ve ailelerin katılımı yüksek olduğu seminerde İl Temsilcisi Buket Alkaş Samsun’da tanılanmış 2 bin çocuğu ve aileyi ilgilendiren böyle önemli bir konuda yapmayı hedefledikleri birçok çalışma olduğunu belirtti.

SEMİNERDE BÜYÜK KONULARIN ÜZERİNDE DURULDU
Dernek Başkanı Atıf Tokar, Dernek Başkan Yardımcısı Avukat Burcu Akar Muratoğlu, İl Temsilcisi Uzman Psikolojik Danışman/Psikoterapist Buket Alkaş, İl Yönetim Kurulu üyesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Melih Nuri Karakurt ve Hatice Tarkan Doğanay katılımıyla gerçekleştirilen seminerde Özgül Öğrenme Güçlüğü nedir? Nasıl tanılanır? Bu çocukların eğitim süreçlerinde neler yapılabilir? Nasıl tedbirler alınabilir?  Yasal hakları nelerdir? Konuları üzerinde duruldu.

PROĞRAMIN SONUNDA ÇİÇEK TAKTİM EDİLDİ
Seminer sonunda Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Özdemir ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Alicengiz Ciğerci önemli bir konuda öğretmenlere ve ailelere farkındalık kazandırdıkları için memnun olduklarını belirterek konuşmacılara çiçek sundular. 
Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.