"FABRİKA AYARLARINA DÖNMEK ZORUNDAYIZ"

"FABRİKA AYARLARINA DÖNMEK ZORUNDAYIZ"
Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Samsun basınıyla bir araya gelerek gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"YILDIRIM'A KEFİLİM"
"Yüksel Yıldırım’ın gerektiğinde ailesiyle ve ortağıyla ters düşmek adına bu kulübe nasıl bir yatırım yaptığını da görüyorum" diyen İsmail Uyanık, "Bana göre sosyal medyada her yazılana cevap vermesi gerekmez ama o da onun tarzı. Basın Samsunsporlu olmak zorunda değil ama bu şehirden ekmek yiyen basın Samsunspor’un bu şehir için ne ifade ettiğini bilmek zorunda. Kimsenin avukatı değilim ama görüyorum bir kaşık suda fırtına kopuyor. Arkadaşlarımız işten atılıyor. Yüksel Yıldırım asla kimsenin işten atılmasını istemez. Onun kefiliyim. Dolayısıyla ben kendi adıma bu tür diyaloglara girmemeye çalışıyorum” diye konuştu.

"YILPORT" İSMİYLE DEVAM
Yılport isminin bu sene de sponsor olacağını ifade eden Başkan İsmail Uyanık, "Yılport bizim geçen seneki isim sponsorumuz. Bu sene başında bir an için ağabeyinin Samsunspor projesinden çekilmesinden sonra ‘bu sene başka bir sponsor bulsak’ duygusuyla yönetime olayı getirdiği zaman o boşluk sürecinde federasyona bir isim bildirmedik ve o esnada kura çekimleri oldu. Yeni anlaşma Yılport ile bir sene daha yapılacak diye bildirilmediği için federasyonda öyle çıktı.Yılport’un sahibi Yüksel Yıldırım en büyük katkıyı veriyor. Yılport ismini koyduğu zaman zaten Samsunspor A.Ş.’ye ciddi bir bedel ödüyor. Yılport ile devam etmeye karar verdik." dedi.

ALTYAPININ ADRESİ BATIPARK
Samsunspor altyapısına Batıpark alanında bir yer baktıklarını belirten İsmail Uyanık, "Altyapı için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile bir toplantı daha yaptık. Altyapı sahaları için patinaj çekiyoruz. Dolgu sahasına büyük bir iştahla talip olduk. Fakat dolgu kalitesi çok kötü çıktı. Dolgu devamlı akıtıyor. Bizim orayı düzgün bir hale getirmemiz için 18-20 milyon TL harcamamız gerekiyor. Bunun için 1-2 sene de zaman gerekiyor. Başkanımız Mustafa Demir ile son toplantımızda Batıpark’da Samsunspor’a en azından 6-7 tane saha çıkarabilecek şekilde peyzaj düzenlemesinde bir yer istedik. Kendisi de şuanda onun üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmalarının sonucunda en kısa zamanda bize dönecekler. Samsunspor eğer altyapısını kuramazsa bu İstanbul masalı uzun sürmez. Kendi oyuncularımızı yetiştiremezsek bugün dışarıdan toplama oyuncularla bu işi yapamayız. Dışarıdan taşıma su ile bu iş olmaz. Geçmişte olduğu gibi fabrika ayarlarına dönmek zorundayız" diye konuştu.

CANLI YAYINDA HENÜZ ANLAŞMA YOK
Samsunspor'un lig maçlarının canlı verilmesiyle ilgili şu anda bir anlaşma sağlanmadığını belirten Uyanık, "Canlı yayın için şu anda anlaşma yok. Masaya oturacağız. Bütün dünyadaki Samsunlular, geçen sezon Samsunspor’u izledi.  Ben bile rahatsız olduğum bir hafta maçı kulüpte izledim. O televizyon yayını olmasaydı ne olursa olsun o maça giderdim. Bir de geçen sene para kazanamadık. Bu sene para kazanmamız gerekiyor. Yayıncı kuruluşla Samsunspor iş birliğinin tekrar maddi açıdan gözden geçirip daha iyi bir mantıkla anlaşma yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

BEYAZ GRUP DEĞERLENDİRMESİ
Zorlu bir gruba düştüklerini belirten İsmail Uyanık, "Grubumuzu zorlu bir grup olarak buldum. Bütün olabilecek en güçlü takımlar bizim grupta. Tek tek baktığımız bizim grupta bir tane boş takım yok. Diğer gruba baktığımız zaman Sakaryaspor bile geçen seneki Sakaryaspor değil. Bütün oyuncuları gidiyor. Kastamonuspor bütçe küçültmesine gitti. Ben bizim grubu çok daha kuvvetli görüyorum. Biz bütün kulüplerimize saygı duyuyoruz. Dolayısıyla kendimize de daha fazla saygı duyuyoruz. Geçen seneki eksiklerimizden, hatalarımızdan ders alarak bu sene daha iyi bir ekip, daha iyi bir kadro, daha iyi bir sinerji ile geçen sene kıl payı kaybettiğimiz şampiyonluğu bu sene yakalamak arzusuyla yola çıkıyoruz." dedi.

TRANSFER TEKLİFLERİ
Kamp listesi dışında kalan oyunculara transfer tekliflerinin olduğunu belirten Başkan İsmail Uyanık, "Dışarıda kalan bütün oyuncularımıza transfer teklifi var. Kendileri ile hiçbir problem olmadan yollarımızı ayıracağımızı düşünüyorum. Bazılarından bonservis talebimiz var. Çünkü geçen sene şampiyon olmak için bu takımı kurduk. Ama şampiyon olamadık. Bizi şampiyon yapacak oyunculara şampiyon oyuncu paralarıyla transfer ettik. Hak etmedikleri biraz daha fazla para alan oyuncularımızdan daha fazla bonservis istiyoruz. Bizden çok fazla para almayan elinden gelen mücadeleyi veren oyuncularımızdan da daha anlayışlı rakamlarla gönderiyoruz. Transfer politikamız bu. Bunlarla ilgili hiçbir taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

DERNEK AYRI 'A.Ş' AYRI
Samsunspor Kulübü Derneği ile Samsunspor A.Ş.’nin ayrı olduğunun altını çizen Başkan Uyanık, "Bu konudaki kafa karışıklığını bir türlü anlayamıyorum. Bir senedir anlatıyoruz. Samsunspor A.Ş. diye bir şirket kurduk. Bu şirkete Samsunspor Kulübü Derneğinin futbol şubesini buraya satın aldık. Samsunspor Kulübü Derneği’nin 70 milyon TL piyasa borcunu ödemek taahhüdüyle bu futbol şubesini devraldık. Dolayısıyla ligde yarışan Samsunspor A.Ş.’nin artık  kendine ait bir şubesi oldu. Samsunspor Kulübü Derneği’nde artık futbol şubesi yok. Samsunspor A.Ş., Samsunspor kulübünden hizmet alıyor. Tesislerini kullanıyor, futbol sahalarını kullanıyor. Bunun karşılığında da Samsunspor’un bütün işçilerinin parasını ödüyor. Çünkü tesislerimiz Samsunspor Kulübü Derneği’nin, Samsunspor A.Ş.’de buradan bu hizmeti satın alıyor" ifadelerini kullandı.

Dünden Bugüne SAMSUNSPOR

Dünden Bugüne SAMSUNSPOR

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.