Eylem planında çarpıcı ayrıntılar

Eylem planında çarpıcı ayrıntılar
İZMİR'de, hem genel seçimler öncesinde, hem de 10 Kasım törenleri sırasında bombalı saldırı planları yapan, kanlı eylemlerini gerçekleştiremeden yakalanan PKK'lı teröristlerin, patlayıcıyı kentte nasıl getirdikleri de ortaya çıktı.

Nakliye firmasında çalışan teröristlerle bağlantılı kişilerin, 17.5 kilo RDX patlayıcıyı, yol kontrollerinden dikkat çekmeden kolayca geçmesi için Diyarbakır'dan, İzmir'e tayini çıkan polis memurunun ev eşyası arasında, iki buğday çuvalı içerisinde getirdikleri tespit edildi. Olayla illgili 5 kişi gözaltına alındı.
Geçen 1 Kasım'da yapılan genel seçimler öncesinde, İzmir'deki parti mitinglerinde bombalı eylem yapmak isteyen, ancak bunu başaramayınca kentten ayrılan, 10 Kasım törenleri öncesinde ikinci kez gelen İ.E., İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Polisin kendisini fark ettiğinden habersiz olan PKK'lı bombacı İ.E., iki arkadaşıyla, Gaziemir Evka 7 bölgesindeki ormanlık alanda patlayıcıyı topraktan çıkardığı anda operasyona başlandı. İ.E.'nin yanı sıra yanında bulunan B.İ. ve M.A. da gözaltına alındı.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.