Evrensel belediyecilik yapıyoruz

Evrensel belediyecilik yapıyoruz

 

Samsun'a gelen Tunus heyetini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kurduğumuz Dış İlişkiler Birimi vasıtasıyla dünyanın pek çok yerinde etkin olarak, şehrimizi dünyaya tanıtmak ve dünya şehri yapmak için evrensel belediyecilik yapıyoruz" dedi.

 

Başkan Genç, Sudan'da sağlık kalitesini arttırmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından kurulan Sudan Ebelik Eğitimi Komisyonu üyelerini ağırladı. Sudan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. İsmael Büşera, Akademi Uluslararası İşbirliği Müdürü Dafaallah Almalhuda, Akademi Temel Sağlık Hizmetleri Dekanı Dr. Mutez Abdelhadi, Akademi Vekili ve Ebelik Okulu Müdürü Dr. Tarık Nasreddin Bedevi ile Sudan Ebelik Eğitim Komisyonu üyeleri Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Doç. Dr. Birsen Altay ve Doç. Dr. Faruk Tan'ın yer aldığı heyeti kabul eden Başkan Genç, heyet üyelerine yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

'DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMALAR'

Şehirlerin yarış 21. yüzyılda, belediyelerin dünyaya gözlerini kapatarak büyümesinin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Genç, "Artık belediyelerimizin çok farklı vizyonlar ortaya koyan, farklı ufukları kendisine hedef seçen bir anlayışla yola devam etmesi kaçınılmazdır. Biz vizyon belediyeciliği yapıyoruz. Bir ilçe belediyesi olarak dünyaya örnek olabilecek derecede büyük işler yaptık. Canik'te 13 yılda eğitimden sağlığa, kültürden kentsel dönüşüme kadar sağladığımız 2,5 milyar liralık yatırım sadece Türkiye'de değil, dünyada kolay kolay hiç bir ilçe belediyesinin başaracağı bir iş değil" dedi.

 

'ŞEHRİMİZİ DÜNYAYA AÇIYORUZ'

Amaçlarının, 3. bin yılın başında Samsun'u bir dünya şehri yapmak olduğunu ifade eden Genç, "Daha önce Bangladeş ve Suriye'deki Müslüman kardeşlerimiz için yardım ve destek çalışmaları yaptık. Yine Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Azeri ve Çeçen kardeşlerimiz için çalışmalarımız oldu. Tunus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kardeş şehirlerimiz var. Bunların hepsi ilçemizi ve şehrimizi dünyaya açmak için yaptığımız çalışmalar. Biz Canik Belediyesi olarak şehrimiz yaşayanlarına daha iyi bir gelecek sunmak için evrensel belediyecilik yapıyoruz" dedi.

 

‘YERELDEN EVRENSELE…’

Türkiye'nin, özellikle TİKA aracılığıyla bir çok kıtada kültürel faaliyetlerde bulunduğuna da işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Bizler de gerek TİKA, gerekse İHH ile bir çok ülkede Müslüman kardeşlerimizin yaralarına karınca misali merhem oluyoruz. Canik Belediyesi olarak yerelden evrensele ulaşan ve tüm dünyadaki Müslümanlara ulaşan yardım elimizi bundan sonra da uzatmaya devam edeceğiz. Türkiye merhameti ve şefkatiyle adeta İslam dünyasının Başkentidir. Orta Doğu olsun, Afrika olsun, buralara barışı getirecek, adaleti sağlayacak ülke Türkiye'dir" diye konuştu.

 

'GÖNÜL BAĞIMIZ VAR'

Bir şehrin dünyaya gözlerinizi kapatarak büyümesinin mümkün olmadığına vurgu yapan Başkan Genç, şunları söyledi: "Türkiye'nin gözbebeği olan Canik'i dünyayla bütünleştirme adına bundan sonra da bu tür adımlar atacağız. Sudan da Osmanlı zamanından bizim gönül bağımız olan bir ülke. İnanıyorum ki hem ülkemiz hem şehrimiz ilişkilerini daha da artırarak her iki ülke için de önemli çalışmalara imza atacaktır. Sudanlı misafirlerimizi ilçemizden ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Genç, Sudanlı heyet üyelerine seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.