‘EVET’ İLE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

‘EVET’ İLE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Milletvekili Demircan; ‘’Milletimiz ‘’EVET’’ diyerek ülkemizdeki çift başklı ve istikrarsız hükümet sistemini sorununu çözecek’’dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan Anayasa değişikliği referandum çalışmaları için Bafra ilçe merkezi ve Sürmeli, Çalköy, Uluağaç, Yeşilköy, Köseli, Evrenuşağı, Tütüncüler mahalleleri ile Canik ilçesi Gaziosmanpaşa mahallesindeki vatandaşlarımızla bir araya geldi. AK Parti Salıpazarı ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması" toplantısına da katılan Milletvekili Ahmet Demircan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasada yapılan değişiklikleri Samsunlu hemşerilerimize anlatmaya devam etti. 

'MİLLETİMİZİN GÜVENİNİ KAZANDIK'
Ahmet Demircan yaptığı konuşmalarda; 16 Nisan da referandumu yapılacak Anayasa değişikliği ile Meclisin güçleneceğini, kanun teklif etme yetkisinin Milletvekillerinde, kanun koyma, kaldırma yetkisinin de Meclis Genel Kurulu’nun olacağını söyledi. Cumhurbaşkanının kanun teklif etme yetkisinin olmadığını ifade etti. Hayır diyeceklerini beyan eden muhalefetin millete önerdiği herhangi bir tekliflerinin olmadığını, ortaya bir şey koymadan sadece hayır dediklerini de aktaran Ahmet Demircan, Sayın Başbakanımız CHP’ye çağrı yaptı: “Siz de teklifinizi getirin, onu da halka götürelim” dedi, ancak CHP’nin teklif sunmadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine de değinen Ahmet Demircan, Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili olarak ve kanunla düzenlenmeyen alanlarda kararname çıkarılabileceğini ve Temel Hak ve Hürriyetler ile Siyasi Hak ve Hürriyetler konusunda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamayacağını söyledi. Ahmet Demircan, kararname çıkarılan aynı konuda Meclisin kanun yapması halinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin hükümsüz kalacağını, bu konuda da kanun üstünlüğünün esas olduğunu, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin anayasaya uygunluk yönünden de anayasal yargı denetimine tabi olacağını anlattı. Ahmet Demircan, “Milletimiz “Evet” diyerek ülkemizdeki çift başlı ve istikrarsız hükümet sistemi sorununu çözecek. Biz Milletimize güveniyoruz. Çünkü biz milletin güvenine ve rızasına dayalı siyaset yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum