EVDE YAPTIĞI ORGANİK ÜRÜNLERLE KAZANÇ SAĞLIYOR

EVDE YAPTIĞI ORGANİK ÜRÜNLERLE KAZANÇ SAĞLIYOR
Trabzon'da yaşayan genç anne Melike Aksoy yaptığı organik süt ürünleri ile hem maddi kazanç elde ediyor hem de hobisini gerçekleştiriyor.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yaşayan Melike Aksoy muhabirlerimizin sorularını yanıtladı. Aksoy, köydeki diğer insanlar gibi kendisinin de geçim kaynağının tarım ile ilgilenmek olduğunu belirterek "Başta mısır olmak üzere fasulye, kara lahana, patates, biber, patlıcan ve turp gibi sebzeler ekiyoruz. Kendi ihtiyacımızı karşıladıktan sonra sebzelerden kalan parçalarla hayvanlarımızı besliyoruz" ifadelerini kullandı. İlçe merkezine yakın oturmanın kolaylığını vurgulayan Aksoy, organik süt ürünlerinden nasıl kazanç sağlamaya başladığı şu şekilde ifade etti: "Ben ilçe merkezinde bir kursa giderken oradaki arkadaşlarıma ektiğim meyve ve sebzeleri getiriyordum, onlarda benden ayrıca yağ, peynir gibi organik süt ürünleri yapmamı istediler. Bu satışa birkaç kişiyle başladı ve daha da arttı. Ardından sürekli olarak ürün sattığım müşterilerim oldu. Ben hayvanlarımı organik beslediğim için onların sütünden de elde ettiğim ürünler çok beğenildi. Bende ilgi ve  tavsiye üzerine bu işe girdim. Bu konuda en büyük destekçim eşim oldu. Bana gerek hayvanları beslememde gerek yiyeceklerini tedarik etmemde her zaman yardımcı oldu. Aynı zamanda benim hazırladığım ürünlerin müşteriye teslim etmekte eşimin işi"

"Benim için müşteri memnuniyeti her zaman önemlidir"
Mesleğinin en zorlayıcı yanının müşteri memnuniyeti olduğunu söyleyen Aksoy "İşimi daima titizlikle yapmam lazım. Verdiğim sözde ürünü teslim edip müşteriyi memnun etmeliyim. Bazen müşterilerimin ihtiyaçlarını karşılamak için evde aileme ayırdığımı bile verdiğim zamanlar oluyor. Bizde haliyle idare ediyoruz" dedi. Ürünleri beğenildiği ve hakkında olumlu yorumlar aldığı zamanın işin en keyif verici yanı olduğunu ifade eden Aksoy "Yoğurdun, yağın güzeldi" diye güzel şeyler söylendiğini ve kendisine hediyeler gönderen müşterilerinin olduğunu söyledi. Aksoy ihtiyaca cevap vermenin de güzel bir şey olduğunu vurguladı.

melike.jpg

"İşimi daha da büyütmeyi düşünmedim"
Organik süt ürünleri satma işini daha fazla büyütmediğini belirten Aksoy "İşimi daha da büyütmek için uygun bir arazimin ve daima yanımda olacak bir yardımcımın olması lazım. Çünkü inekler duygusaldır, ilgi gösterirsen kaliteli süt alırsın. Sadece besleyip çıkmakla olmaz! Düz bir arazin olmalı, hayvanları dışarıda otlatmak ve dolaştırmak lazım. Aksi durumda havyan sürekli ahırda kalırsa strese girer ve süt vermez. Eşimin çalıştığı bir mesleği var haliyle boş kaldıkça bana yardım ediyor. Bu işi ilerletmek hem beni hem de eşimi sıkıntıya sokabilir." şeklinde konuştu.

"Bu iş sayesinde birikim yapabiliyorum"
Yaptığı işin maddi gelirinden bahseden Aksoy, çok fazla kazanç elde etmediğini fakat birikim yapıp bir şeyler alacak kadar gelir elde ettiğini belitti. Aksoy sözlerini " Sadece cep harçlığı yapıp, kendi ihtiyaçlarımı alabiliyorum. Bu da bana yetiyor. Bence insanın kendi alın terini azda olsa cebine koyup harcaması ve çocuklarına helal lokma yedirebilmesi kadar verici bir şey olamaz." diyerek noktaladı.

DİLEK KANDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.