Ev tekstili eğitimi alan engelli bayanlara sertifika

Ev tekstili eğitimi alan engelli bayanlara sertifika
Kayseri’de 'Okuyan, Çalışan, Üreten Engelli Kadın Projesi' kapsamında düzenlenen ev tekstili eğitimini tamamlayan engelli kadınlara sertifikaları dağıtıldı.

Kayseri Melikgazi Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, vali yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Yasemin Özata Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse ve çok sayıda davetli ile kursiyerler katıldı. Gül Düzgün, Kayseri Bedensel Engelliler Derneği tarafından hazırlanan ve işsiz engelli kadınların tekstil konusunda verilecek eğitimler vasıtasıyla meslek sahibi olmalarını hedefleyen projenin sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Kadınlarımızın, özellikle işsiz ve engelli durumda olan kadınlarımızın iş hayatına kazandırılmasını amaçlayan ve toplumda kadının yerini sağlamlaştıran bu projeler ilimiz ve ülkemiz adına çok önemli. Böylesine özel ve güzel amaç güden projelere bizler elimizden geldiği kadar destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise meslek hayatı boyunca birçok açılış ve törene katıldığını dile getirerek, özellikle kadınların üretmiş olduğu eserlerin sergilendiği açılışlarda bulunmanın kendisi için çok daha önemli olduğunu söyledi. Gül Düzgün, ayrıca vali yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Yasemin Özata Çetinkaya ile birlikte ev tekstili eğitimi alan engelli kadınların ürettikleri ev tekstili ürünleri sergisinin açılışını da yaptı.
Konuşmaların ve sergi açılışının ardından 'Okuyan, Çalışan, Üreten Engelli Kadın Projesi' kapsamında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikaları Gül Düzgün ve diğer protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

KORUYUCU AİLE ZİYARETİ

Öte yandan, Gül Düzgün, Koruyucu Aile Programı kapsamında bir çocuğa gönüllü olarak bakan Arzu ve Murat Uz çiftini evlerinde ziyaret etti. Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, koruyucu aile ile yakından ilgilenerek, "Maddi herhangi bir çıkar beklemeden bu çocuklarımızı sahiplenen ailelerin göstermiş olduğu çabayı görmekten gurur duyuyorum." dedi. Bilindiği gibi Kayseri, koruyucu aile sayısı bakımından nüfusa oranla Türkiye’de ilk sırada yer alıyor.  CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.