Ev sahibinin dikkati dolandırıcı sahte polisi yakalattı

Ev sahibinin dikkati dolandırıcı sahte polisi yakalattı
ANKARA'dan Samsun'a gelen kendisini polis olarak tanıtan, 45 yaşındaki Yüksel Ş. bir kadını dolandırmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler 7 gün önce Terme İlçesi'nde oturan  A.Ç. ve F.E. adlı kadınları aynı gün cep telefonlarından arayıp kendisini polis olarak tanıtırken, "Adınıza açılan banka hesabınız terör örgütü tarafından kullanılıyor. Size göndereceğimiz polis memurlarına para verin. Para bankaya yatırılıp teröristler takibe alınacak" dedi. Paniğe kapılan A.Ç. kapıya gelen ve kendisini polis olarak tanıtan kişiye 4 bin TL, F.E. ise, 80 bin lira değerinde nakit para ve altın verdi. Bu kişi kısa sürede kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını anlayan iki kadın polise giderek şikayette bulunup kendilerini arayan cep telefonu numarasını polise verdi. Polis dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma yürdütürken dün Terme İlçesi'nde oturan Hayrullah D.'nin ev telefonu çaldı. Ev sahipleri işte olduğu için telefona çocukların bakıcısı  46 yaşıroaki S.Y. adlı kadın yanıt verdi. Şüpheli, kendisini polis olarak tanıtıp, "Banka hesabınız terör örgütleri tarafından kullanılıyor. Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nun önüne polis arkadaşımız gelecek ona para verin. Verdiğiniz para banka hesabınıza yatırılıp teröristler takibe alınacak" dedikten sonra S.Y.'nin cep telefonu numarası aldı. S.Y. ev sahibi Hayrullah D.,'yi arayıp çocuklarının hasta olduğunu ve bir süreliğine eve gitmesi gerektiğini söyleyip izin istedi. İzin alan kadın evin yolunu tutup evde bulunan altın ve bir miktar parayı aldı. Bu sırada çalışanının durumundan endişelenen Hayrullah D. işyerinden ayrılıp S.Y.'yi takibe başladı. Evden para ve ziynet işyalarını alan kadın adresi verilen okulun önüne geldi. Bu sırada şüpheli  S.Y.'nin takip edildiğini anlayarak cep telefonundan arayıp "Neden polise haber verdin takip ediliyorsun?" dedikten sonra Ankara plakalı otomobille kaçtı. Çalışanının yanına gelen Hayrullah D. olayı öğrenince polisi arayıp şikayetçi olup okulun önünden hızla ayrılan otomobilin plakasını verdi. Polis otomobili Terme İlçesi Sanayi Sitesi'nde durdururken araçtaki Yüksel Ş.'yi gözaltına aldı. Polis mağdurları arayan cep telefonu numarasının 7 gün önce meydana gelen dolandırıcılık olayında kullanılan cep telefonu numarasıyla aynı olduğunu belirledi. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen ve burada sorgulanan şüphelinin Ankara'dan geldiği ve dolandırıcılık suçundan 3 ay önce Bursa Cezaevi'nden tahliye olduğu tespit edildi. Şüpheli sorgusunun ardından Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.