ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi işbirliği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde eğitim – öğretim görmekte olan öğrencilere yönelik “Deneyimler Toplantısı” düzenlendi.


Etkinliğe çok sayıda öğrencinin yanı sıra T.C. Samsun Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Doç. Dr. Fatih Yapıcı, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özbey, Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Arş. Gör. Onur Yontar katılarak ilgi göstermiştir.Deneyimler Toplantısında açılış konuşması yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan “MMO Samsun Şube olarak öğrenci üyelerimize yönelik deneyimler toplantılarının yanı sıra staj yeri oluşturma, meslek hayatlarına atılma süreçlerinde, iş süreçlerinde ve çalışma hayatlarındaki süreçlerde de mesleki gelişimlerine yönelik destekler sunduklarını söyleyen Gürkan “bugün burada çok yoğun bir tempoda çalışan yerli ve milli bir kuruluş olan Durmazlar Holding’in İcra Kurulu Üyesi olan aynı zamanda da Makine Mühendisi olan Ahmet Civan’ı davet ettiklerini, ürettikleri makinaları ülkemizde, yurt dışında çok rahatlıkla gördüklerini ve gururlandıklarını, en son yaptıkları çalışmada da raylı sistem aracı ürettiklerini ve Samsun Büyükşehir Belediyemizin de bu raylı sistem araçlarını tercih ederek Samsunumuza kazandırdığını, Makine Mühendisi Ahmet Civan’ın mutlaka bugün burada sizlerle ve bizlerle paylaşacağı bilgilerin hepimize bir değer yaratacağını” söyledi.Deneyimler Toplantısında açılış konuşması yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, “biz öğretim üyelerinin burada siz öğrencilerimize eğitimin yanı sıra teorik bilgilerle de donanımlarını arttırmaya çalıştıklarını, yarın buradan çıktıkları zaman iş dünyasına atılacaklarını ve buradan çok farklı olduğunu, burada düzenlenen seminerler aracılığı ile karşılaşacakları ortama hazırladıklarını” söyleyen Elevli “şu an burada bulunan Bursa’dan sizler için gelen Makine Mühendisi Ahmet Civan’ın 40 yıllık meslek hayatını ve Durmazlar Holding’in hangi süreçlerden geçtiğini, bunları anlatırken de sizlerin yarın mezun olduktan sonra hangi koşullarda nasıl çalışacağınızı burada paylaşacağını” söyledi.

GELECEK AR-GE VE İNOVASYONDA
Deneyimler Toplantısında Durmazlar Holding İcra Kurulu Üyesi Makine Mühendisi Ahmet Civan öğrencilere “Dijital Yaşam ve Endüstri 4.0 ana başlığında; dijital yaşam ve parmağımız, screenager toplumu, önümüzdeki süreçteki yeni meslekler ve bu mesleklerin yapacakları işler, dijital dönüşüm, geleceğin Ar-Ge ve İnovasyonda olduğunu, amaçlarının ne olması gerektiğini, risk almaktan korkmamanın ve öncü olmaları gerektiğini, taklit ürün yapmaktan yanı sıra daha iyisini yapmaları gerektiğini” söyleyen Civan sunumun ikinci bölümünde de öğrencilere “Durmazlar Holding olarak Endüstri 4.0 uygulamaları, dijitalleşme, etkileşim ve geleceğin fabrikaları” hakkında detaylı bilgi vermiştir.

ALFA KUŞAĞI GELİYOR
Ahmet Civan “Gelecek neslin Alfa Kuşağı olarak adlandırıldığını, Alfa kuşağının dijital bir nesil olacağını ve farklı karakteristik değerlere sahip bir şekilde toplumda yer alacağını, geleceğin mühendislerinin ve yöneticilerinin bu kuşağı anlamaya çalışması ve tanıması gerektiğini” söyledi.

DENEYİMLER TOPLANTISI ÇOK ÖNEMLİ
Deneyimler Toplantısının soru cevap bölümünde gelen soruları cevaplayan Durmazlar Holding İcra Kurulu Üyesi Makine Mühendisi Ahmet Civan “Yapılan etkinliğin öğrencilerin gelişimi açısından çok önemli bir çalışma olduğunu ve bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini” söyledi.Deneyimler Toplantısı sonrasında Durmazlar Holding İcra Kurulu Üyesi Makine Mühendisi Ahmet Civan’a günün anısına hazırlanan plaket Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli tarafından takdim edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.