• BIST 104.123
  • Altın 145,971
  • Dolar 3,4910
  • Euro 4,1702
  • Samsun 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • KÖKTAŞ'TAN SAMSUNSPOR'A ZİYARET
  • SAMSUNSPOR'DA DURMAK YOK
  • SAMSUNSPOR'UN RAKİBİ GİRESUNSPOR
  • KÖKTAŞ'TAN SAMSUNSPOR'A ZİYARET
  • SAMSUNSPOR'DA DURMAK YOK
  • SAMSUNSPOR'UN RAKİBİ GİRESUNSPOR

ET VE ET ÜRÜNLERİ KONTROL EĞİTİMLERİ

ET VE ET ÜRÜNLERİ KONTROL EĞİTİMLERİ
"Et ve Et Ürünleri İşletmelerinde Resmi Kontrol Uygalamaları" konulu eğitim çalışmaları Atakum Grand Amisos Otel'de başladı

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Et ve et ürünlerinin işletmelerinin resmi kontrolleri ve bununla ilgili uygulamaların nasıl olması gerektiği konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve diğer illerden gelen eğitici personel tarafından verilecek olan beş günlük eğitim, 17 Ekim 2016 tarihinde başladı. Eğitimin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra Gülten de katıldı. 

Eğitimin açılışında konuşma yapan İl Müdür Vekili Nail Kırmacı “Hayvansal besinler tam donanımlı protein kaynakları olmalarının dışında bitkisel besinlerde eksikliği görülen diğer bazı besin öğelerinden de zengindir ve bu yüzden beslenmede vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. 
Türkiye hayvansal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olmakla birlikte, halen hayvansal ürün üretiminde istenilen seviyeye ulaşılamamıştır. Türkiye’de kırmızı et ve et ürünleri sanayinde gıda güvenliği ve kalitenin artırılabilmesi için sanayiye hammadde temin eden hayvancılık sektörüne ciddi sorumluluklar düşmektedir. Güvenilir ve kaliteli yem kullanımından, işletmelerin kayıt altına alınması, hastalıkların kontrolü, izlenebilirliğin sağlanması, doğru nakil ve teknik ve hijyenik yönden sağlıklı işletmelerde etin işlenmesine kadar her aşama et ve et ürünleri için çok büyük önem arz etmektedir.
Et ve et ürünleri işletmelerinde gıda güvenilirliğinin sağlanması için, gıdanın işyerine kabulünden dağıtım aşaması da dahil olmak üzere tüm aşamalarda hijyen kurallarının uygulanması gerekmektedir. Bu aşamaların herhangi birinde yapılacak bir veya bir kaç hata, gıda güvenilirliğinin ve insan sağlığının tehlikeye düşürülmesine neden olacaktır. Beş gün sürecek olan bu eğitimde, et ve et ürünlerinin resmi kontrolleri eğitici arkadaşlarca detaylı olarak anlatılacaktır.” dedi. Emrah ŞAHİN

         
                                                                                                              

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • OMÜ Yükseköğretimde Kaliteye Odaklandı14 Eylül 2017 Perşembe 12:23
  • REHBERİM BİLİM OLSUN14 Eylül 2017 Perşembe 12:15
  • Samsun 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına Hazır13 Eylül 2017 Çarşamba 13:39
  • YENİ KURS HAZIRLIKLARI BAŞLADI13 Eylül 2017 Çarşamba 12:48
  • "DÜNYA İLE BİRLİKTE ÖĞRENMEK"12 Eylül 2017 Salı 13:17
  • ADAY PİLOTLAR ÖMÜ'DEN12 Eylül 2017 Salı 13:00
  • DEĞERLENDİRME TOPLANTISI09 Eylül 2017 Cumartesi 12:27
  • OMÜ'NÜN BAŞARISI07 Eylül 2017 Perşembe 12:25
  • TANITIM SEMİNERİ07 Eylül 2017 Perşembe 12:22
  • OMÜ'DE BAYRAMLAŞMA06 Eylül 2017 Çarşamba 12:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim