• BIST 109.156
  • Altın 153,298
  • Dolar 3,8173
  • Euro 4,5053
  • Samsun 3 °C
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 14 °C
  • 3 PUAN ÇARŞAMBASPORUN
  • "Her iki takımın da işine yaramayan 1'er puanı oldu"
  • SAMSUNSPOR 1 PUAN İLE YUVAYA DÖNDÜ
  • 3 PUAN ÇARŞAMBASPORUN
  • "Her iki takımın da işine yaramayan 1'er puanı oldu"
  • SAMSUNSPOR 1 PUAN İLE YUVAYA DÖNDÜ

ET VE ET ÜRÜNLERİ KONTROL EĞİTİMLERİ

ET VE ET ÜRÜNLERİ KONTROL EĞİTİMLERİ
"Et ve Et Ürünleri İşletmelerinde Resmi Kontrol Uygalamaları" konulu eğitim çalışmaları Atakum Grand Amisos Otel'de başladı

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Et ve et ürünlerinin işletmelerinin resmi kontrolleri ve bununla ilgili uygulamaların nasıl olması gerektiği konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve diğer illerden gelen eğitici personel tarafından verilecek olan beş günlük eğitim, 17 Ekim 2016 tarihinde başladı. Eğitimin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra Gülten de katıldı. 

Eğitimin açılışında konuşma yapan İl Müdür Vekili Nail Kırmacı “Hayvansal besinler tam donanımlı protein kaynakları olmalarının dışında bitkisel besinlerde eksikliği görülen diğer bazı besin öğelerinden de zengindir ve bu yüzden beslenmede vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. 
Türkiye hayvansal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olmakla birlikte, halen hayvansal ürün üretiminde istenilen seviyeye ulaşılamamıştır. Türkiye’de kırmızı et ve et ürünleri sanayinde gıda güvenliği ve kalitenin artırılabilmesi için sanayiye hammadde temin eden hayvancılık sektörüne ciddi sorumluluklar düşmektedir. Güvenilir ve kaliteli yem kullanımından, işletmelerin kayıt altına alınması, hastalıkların kontrolü, izlenebilirliğin sağlanması, doğru nakil ve teknik ve hijyenik yönden sağlıklı işletmelerde etin işlenmesine kadar her aşama et ve et ürünleri için çok büyük önem arz etmektedir.
Et ve et ürünleri işletmelerinde gıda güvenilirliğinin sağlanması için, gıdanın işyerine kabulünden dağıtım aşaması da dahil olmak üzere tüm aşamalarda hijyen kurallarının uygulanması gerekmektedir. Bu aşamaların herhangi birinde yapılacak bir veya bir kaç hata, gıda güvenilirliğinin ve insan sağlığının tehlikeye düşürülmesine neden olacaktır. Beş gün sürecek olan bu eğitimde, et ve et ürünlerinin resmi kontrolleri eğitici arkadaşlarca detaylı olarak anlatılacaktır.” dedi. Emrah ŞAHİN

         
                                                                                                              

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KADIN GİYSİLERİ DİKİM KURSU15 Kasım 2017 Çarşamba 12:15
  • GENÇLERE DEĞERLER EĞİTİMİ14 Kasım 2017 Salı 13:16
  • Kişilerarası İlişkiler ve Etkili İletişim14 Kasım 2017 Salı 12:22
  • BU OKULDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR13 Kasım 2017 Pazartesi 13:49
  • Sybiba’dan Rektör Bilgiç’e Ziyaret12 Kasım 2017 Pazar 13:30
  • SAMSUN'DA KİTAP OKUMA ORANI ARTTI08 Kasım 2017 Çarşamba 10:51
  • OMÜ Teröre Karşı Tek Yürek07 Kasım 2017 Salı 12:13
  • KARDEŞ OKUL ZİYARETİ06 Kasım 2017 Pazartesi 13:57
  • MAARİF HAREKETİ PROJESİ PLAKETLERİ05 Kasım 2017 Pazar 12:51
  • MMO’DAN ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIMI05 Kasım 2017 Pazar 12:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim