• BIST 108.489
  • Altın 151,185
  • Dolar 3,6704
  • Euro 4,3242
  • Samsun 14 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 17 °C
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan

Et tüketimine Ramazan molası

Et tüketimine Ramazan molası
Et Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yücesan, ''Bu yılki Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi, havaların aşırı sıcak olması ve sezondaki ekonomik sıkıntıların da etkisiyle sektör olarak son 15 yılın en kötü Ramazan ayını geçiriyoruz'' dedi.


Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, ''Bu yılki Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi, havaların aşırı sıcak olması ve sezondaki ekonomik sıkıntıların da etkisiyle sektör olarak son 15 yılın en kötü Ramazan ayını geçiriyoruz'' dedi.
Yücesan, yaptığı açıklamada, 15-20 yıl önce Ramazan ayında gıda satışlarının yüzde 100 artış gösterdiğini ve bu oranın giderek azaldığını belirterek, dünyada etin en pahalı satıldığı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurguladı.
Bazı kurum ve kuruluşlar, üniversite, bilim adamları ve medyanın kırmızı etin sağlığa zararlı olduğu yönündeki beyan ve haberlerini hatırlatan Yücesan, ''Parası olmayan, parası olmadığı için yemedi, parası olan da sağlığa zararlı olup olmadığına güvenemediği için yemedi.
Halk etten uzaklaştı. Son birkaç seneden bu yana sağlık için gerekli olduğu telkinleri başladı. İnsanların bunun bilincine varması sağlanmalı. Türkiye, dünya ekonomileri arasında iyi yerlerde olmasına rağmen et tüketiminde Afrika ülkelerinin bir ön sırasında yer alıyor'' diye konuştu.
Kırmızı etin, özellikle yeni yetişme çağındaki çocuk ve gençlerin insanların olmazsa olmaz gıda maddesi olduğuna dikkati çeken Yücesan, ''Tabii et fiyatlarının yüksek olması halkı önlüyor. Bunun için de maliyetlerin düşürülmesi gerekiyor'' değerlendirmesini yaptı.
Yücesan, şunları kaydetti:
''Bu yılki Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi, havaların aşırı sıcak olması ve sezondaki ekonomik sıkıntıların da etkisiyle sektör olarak son 15 yılın en kötü Ramazan ayını geçiriyoruz.
Kırmızı et, kimyasal yapısı gereği insanı tok tutan, sindirimi geç olan bir gıdadır. İnsanların harcadığı enerjiyi telafisi açısından beyaz etten çok satılıyor. Genelde fiyatlara bakıldığında herhangi bir oynama olmadı. Esnafımız, Ramazan fırsatçılığı yapmadı. Ramazan ayında mangal ile ilgili sattığımız ürünler de etkilendi.''
''Eti, sıcak havaya maruz bırakmayın''
Yücesan, sıcak havalarda gün ortasında ürünlerin uzun süre sıcak havaya maruz bırakılmaması gerektiğine işaret ederek, ''Özellikle taze et sıcaklara dayanıklı olmayabilir. Alındıktan sonra en fazla 1-2 saat içerisinde buzdolabında muhafaza edilmesi gerekiyor. Kesinlikle bu ürünler, araba bagajında ve elde tutulmamalıdır'' dedi.
''Ucuz'' diye satılan etlerin güvenilir olmadığı uyarısında bulunan Yücesan, etin, tanınan yerden alınması ve bakterilerden korunmak için tam anlamıyla merkezine kadar pişirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • HER ZAMAN YAŞLILARIN YANINDA11 Ekim 2017 Çarşamba 12:19
  • KALP KRİZİ RİSKİNİ YARI YARIYA AZALTIN10 Ekim 2017 Salı 13:35
  • Doğru Besleniyorum Hızımı Arttırıyorum08 Ekim 2017 Pazar 13:17
  • BEBEK DOSTU HASTANE03 Ekim 2017 Salı 14:00
  • KALBİN İÇİN PEDALLA02 Ekim 2017 Pazartesi 13:00
  • KAN BAĞIŞI KAMPANYASI29 Eylül 2017 Cuma 12:05
  • SPOR YARALANMALARINA DİKKAT29 Eylül 2017 Cuma 11:50
  • ŞEHİR HASTANESİ ÇALIŞMALARI29 Eylül 2017 Cuma 11:43
  • YÜKSEK TANSİYON UYARISI27 Eylül 2017 Çarşamba 12:55
  • OKULDA BESLENMEYE DİKKAT15 Eylül 2017 Cuma 11:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim