EŞYALAR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR

EŞYALAR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Raylı Ulaşım Sistemi'ne (SAMULAŞ) ait tramvaylarda yolculuk eden vatandaşların dalgınlıkla unuttukları eşyalar, şaşırtmaya devam ediyor.

Mutfak eşyalarından cep telefonlarına, takım elbiseden kimlik ve kredi kartlarına kadar tramvaylarda çok çeşitli eşya unutuluyor. Güvenlik görevlilerince yapılan kontrollerde bulunarak muhafaza edilen eşyalar, sahiplerini bekliyor. SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğü, sahiplerini bulması için unutulan eşyaları www.samulas.com.tr internet sitesinde yayınlanıyor.
Kent içi toplu ulaşım sistemine kalite getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş (SAMULAŞ) Genel Müdürlüğü, tramvay taşımacılığını konfor ve güvenle buluşturuyor. Modern şehirlerin en önemli toplu tayıma araçlarından olan tramvayları keyifli yolculuk yapılır hale getiren SAMULAŞ A.Ş, güvenlik konusunda da azami gayret sarf ediyor. Gar-Üniversite kavşağı güzergâhında hizmet veren tramvaylarda vatandaş güvenliği yanı sıra unutulan eşyalara ilişkin titiz çalışma yürüten SAMULAŞ A.Ş, dikkatsizlik ve dalgınlıkla unutulan eşyaları sahiplerine teslim etmeye çalışıyor. Bunun için kurumun www.samulas.com.tr internet adresini sürekli güncelleyen şirket, unutulan eşyaları yayınlayarak sahiplerini bulmasını bekliyor.
Unutulan eşyalarla ilgili bilgi veren SAMULAŞ Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Şahin, bu eşyaları isim, adres ya da telefon numarası bulunması halinde sahiplerine kendilerinin ulaştıklarını söyledi. Kimlik veya iletişim bilgileri olmayanları ise kurumun web sitesinde yayınladıklarını ifade eden Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Basan' ın site sayesinde unuttuğu diz üstü bilgisayarını kendisine teslim ettiklerini kaydetti. Şahin, kayıp eşya sahibi yolcuların SAMULAŞ A.Ş.' ye müracaat etmeleri durumunda ellerinden gelen tüm kolaylığı sağlayacaklarını vurguladı.
Unutulan eşyaların sadece 350′sinin sahiplerine teslim edildiğini bildiren Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Şahin, diğerlerini ise depoda beklettiklerini hatırlattı. Tramvayda unutulan eşyalardan özellikle yeni nesil cep telefonu ve dizüstü bilgisayar almak için sahiplerinin hemen müracaat ettiğine dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu: “Özellikle yeni nesil cep telefonları, dizüstü bilgisayar ve bilgisayarları unutan vatandaşlar birkaç gün içinde kayıp beyanında bulunarak eşyasını almaya geliyor ancak, eski cep telefonu veya eski eşyalar unutulduğunda pek gelen olmuyor. Biz eşyaları 1 yıldan az olmamak suretiyle depomuzda saklıyoruz.
Raylı sistem araçlarında en çok tencere, tabak, cep telefonu, takım elbise, kredi ve kimlik kartı unutulurken, şapka, cüzdan, ders kitapları, gözlük, sağlık karnesi, şemsiye, bisiklet, oyuncak, altın yüzük de unutulan eşyalardan bazıları. Genel müdürlükten alınan bilgiye göre tramvayların faaliyette bulunduğu 5 yıllık süre zarfında kayıp eşya bürosuna 2 bin 500'e yakın eşya getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.