ESTETİK KAYGILARIN ÇÖZÜMÜ DOĞRU OPERASYONDUR

ESTETİK KAYGILARIN ÇÖZÜMÜ DOĞRU OPERASYONDUR
Estetik Plastik Cerrahi Kliniği Plastik Rekonstrüktif &Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Evren Tevfik İşçi konu hakkında bilgiler verdi.

Botox ve dolgu maddeleri estetik amaçlı olarak günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Ameliyat gibi kapsamlı girişimler olmamaları, muayenehane bazlı olarak ayaktan uygulanabilmeleri tercih sebepleri arasındadır. Dezavantajları ise belli aralıklarla tekrar gerektirmeleridir.

 

Çoğu kişinin en önemli estetik kaygıları arasında yüzdeki kırışıklıklar özellikle alın ve göz çevresi ön sıralarda yer alır. Bu kırışıklıkların bir bölümü uzun yıllar güneşe maruziyetten kaynaklanır, bir kısmında ise etken mimik kaslarının yoğun kullanımıdır. Botox mimik kaslarının aşırı kullanımına bağlı oluşan alın kaş arası ve göz kenarı (kaz ayağı) kırışıklıklarında etkilidir. Botox, uygulandığı bölgede kasları zayıflatmakta ve istemsiz hareketlerin neden olduğu kırışıklıkları ya yok etmekte ya da azalmasına sebep olmaktadır. Botox’un; halk arasında zannedildiği gibi hacim kazandırıcı doldurucu etkisi yoktur. Bu yüzden dudak ve yanak dolgunlaştırmakta, çukurları düzeltmekte kullanılmamaktadır.

 

Botox uygulaması sonrasında takiplerde, kalan diğer kırışıklıklar için ve çukurları kamufle edebilmek için dolgu maddeleri tercih edilmektedir. Günümüzde en yaygın kullanılanları ciltte de doğal olarak bulunan hyaluronik asit bazlı ürünlerdir. Bu tür dolguların içerdiği etken maddenin miktarına ve yoğunluğuna göre çeşitli formları bulunmakta ve uygulanacak bölgeye, kırışıklığın derinliğine ve istenilen hacim kazanımına uygulamanın yapılacağı derinliğe göre değişik ürünler seçilmekte ve uygulanmaktadır.

 

Kolay uygulanabilir olduğu düşünülse de botox ve dolgu ürünleri mucize değildirler. Belirli kullanım alanları ve faydalarının limitleri vardır. Ameliyat gerektiren estetik bir kusurun botox ve dolgularla düzeltilmesi mümkün olamamaktadır. Doktorunuzun tavsiyelerine mutlaka kulak verin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.