ESNAFIMIZA VE KOBİLERE YENİ İMKÂNLAR

ESNAFIMIZA VE KOBİLERE YENİ İMKÂNLAR
AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı yaptığı açıklamada” 2003'ten 15 Temmuz'a kadar 3 defa değişik formatlarda darbe girişimine maruz kaldık.

 Her türlü engellemelere rağmen Türkiye devasa projeleri hayata geçiriyor geçirmeye de devam edecektir.” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı açıklamalarına şöyle devam etti. Türkiye, dünyanın en büyük projelerini birer birer hayata geçirmektedir. Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi projeleri hizmete girdi.  Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla Göktürk yerli uydusunu uzaya yolladık. Ankara'da 500 milyon değerinde olan Otomotiv ve Ticaret Otonomi Merkezi'nin açılışını yaptık. 23 Aralık'ta İzmir'de enerji ve tarım sektöründe üç tane dev tesisi hizmete aldık.  Aliağa'da ilk defa Türkiye'de yüzer doğalgaz santralini hizmete açtık. Ayrıca hemen yanındaki Ege Gaz’ın yüzde 50 kapasite arttırılmış tesisini hizmete aldık. Ankara’da Avrupa'nın üçüncü büyük yüksek hızlı tren garını yaptık. Aralık'ın ilk yarısında toplam maliyeti 600 milyonu aşan ve yıllardır bölgenin hayali olan Filyos Limanı'nın temelini attık. Trabzon'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla ülkemizin deniz üzerine inşa edilen ilk stadını ve dünyanın 5. akıllı çatısına sahip olan stadyumunu hizmete aldık.  Kahramanmaraş'ta 680 milyon değerindeki hizmetlerin toplu açılışını yaptık, temellerini attık.  Kayseri'de geçtiğimiz günlerde toplam 1 milyar değerinde 104 eserin toplu açılışını gerçekleştirdik. Tüm bu hizmetler ile ülkemiz ve insanımız kazanıyor. Türkiye’nin gündemini değiştirme yükselişimizi engellemek isteyenler bir kez daha hüsrana uğramaktadır. Uğramaya da devam edecektir.  

AK parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı yaptığı açıklamada hükümetin yeni müjdelerine de yer verdi. Kırcalı şunları söyledi: Başbakanımız açıkladı.  Nakit sıkıntısı çeken KOBİ'lerimize düşük faizli kredi vereceğiz. KOBİ'ler borçlarını bu kredi ile yeniden yapılandıracaklar. KOBİ'lere Halk Bankası aracılığıyla verdiğimiz krediler bunun dışındadır.  Bu tamamen yeni bir kredi imkânıdır.  Esnafımıza 250 milyar hacminde bir kredi imkânı sağlanmış olacaktır.  Esnafımız için sicil affı getirmeye karar verdik. Yüce Meclis'te bu hafta görüşülecek. Bir başka yeniliğimiz ise "Esnaf ve Ahilik Fonu"nun kurulmasıdır. İşsizlik fonunda olduğu gibi bir fon oluşturulacaktır. Nasıl işsizlik fonu çalışırken işini kaybedenlere belirli bir süreyle destek sağlıyorsa, esnaf ve ahilik fonu da işyeri kapanan, zora giren ve işsiz kalan esnaflarımıza nefes aldıracak, onlara bir imkan sağlayacaktır. Esnafımız bir pay koyacak her ay, devlet de bir pay koyacak. Bu paralar birikecek nemalandırılacak, daha sonra zora girenler, dara girenler bu kaynaktan yararlanarak bir süre sıkıntılarını giderecek, tekrar işlerini yoluna koyacak. Dolayısıyla bu bir güvencedir, milyonlarca esnafımıza bir güvence olarak bu tedbiri de getiriyoruz. Bunun kanunu da en kısa sürede yüce Meclisin huzuruna getireceğiz ve bu düzenlemeyi yapacağız. Emeklilerimize 300 ile 450 lira arasında promasyon imkanı sağladık. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.