'Esnaf Şehrin Can Damarıdır'

'Esnaf Şehrin Can Damarıdır'
Esnaf temsilcileriyle buluşan ve "Yakın Gelecekte Samsun" projelerini paylaşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Esnaflarımızı şehrin can damarları olarak görüyoruz. Esnaflarımız ne kadar güçlü olursa, şehrimizin ekonomisi de o oranda güçlü olur" dedi.

Samsun'un geleceğini şekillendirecek projeleri 5 yıllık çalışmayla ortaya koyan ve "Yakın Gelecekte Samsun" kitabında toplayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, esnaf temsilcileriyle buluştu. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler'i ziyaret eden Başkan Genç, Samsun Lokantacılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı İsmail Balcı ve yönetimiyle de biraraya geldi. Ayrıca Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Kiraz ile Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit ve oda yöneticileriyle görüşen Başkan Genç, esnafın, şehrin can damarı olduğunu söyledi.

ŞEHİR GELİŞTİKÇE ESNAF KAZANACAK
Esnafın şehir ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Esnaflarımızı şehrin can damarları olarak görüyoruz. Esnaflarımız ne kadar güçlü olursa, şehrimizin ekonomisi de o oranda güçlü olur. Bugüne kadar yaptığımız tüm projeler esnafımıza önemli katkı sağladık. Şimdi şehrimizin geleceği için hazırladığımız vizyon projelerimiz de şehrimizde hizmet veren esnafımıza ekonomik anlamda çok önemli katkı sağlayacak projeler. Şehrimiz geliştikçe esnafımız da kazanacak" dedi.

ESNAFI BÜYÜTECEK PROJELER
Samsun'un genlerinde olan ticaretin canlanması gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Sadece şehrimizin gelişimine yönelik değil, şehir gelişirken ve büyürken, bu şehirde ticaret yapan esnaf ve sanatkarlarımızın da ekonomik büyümesini sağlayacak projeler hazırladık. Mesela Asl-ı Samsun ve Şehr-i Samsun projeleri esnafımıza direk olumlu yansıyacak iki önemli projemiz. Saathane ve çevresinde ticareti yeniden canlandıracağız. Buradaki esnaf kardeşlerimiz de şehrimiz de kazanacak. Ayrıca yeni şehir merkezi ile dolmuşçusu, berberi, lokantacısı, bakkalı, kısacası küçük esnafımız daha fazla gelir elde edecek" diye konuştu.

YAKIN GELECEKTE SAMSUN KİTABI HEDİYE ETTİ
Başkan Genç, ziyaretlerinin sonunda Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, Lokantacılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı İsmail Balcı ile Umum Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Savaş Kiraz, Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral ile Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit’e "Yakın Gelecekte Samsun" kitabı hediye etti.
Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.