“ESNAF FATURA BORCUNU KEFEN PARASI İLE ÖDÜYOR”

“ESNAF FATURA BORCUNU KEFEN PARASI İLE ÖDÜYOR”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, pandemi sürecinde esnafın giderek artan geçim sıkıntısını gündeme getirerek, Ordu’nun Perşembe ilçesinde ziyaret ettikleri 74 yıllık esnafın son elektrik ve su faturasını kefen parası ile ödediğini kendilerine söylediğini bildirdi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, il-ilçe ziyaretleri sırasında dinledikleri esnafların sorunlarını kürsüde dile getirdi. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Samsun Bafra'da hem Kahveciler Odasını hem de Lokantacılar Odasını ziyaret ettim. Bafra Kahveciler Odası Başkanı Sayın Ahmet Yılmaz'ın söylediği aynen şu: ‘Hepiniz izliyorsunuz, bizim 8-10 masa olan kahvehanemizde 2 masa açılsa ne olur? Yani 14 tane kural koydunuz, bize de 114 tane kural koyun. Eğer bu, kurallar manzumesiyse biz de bunlara uyalım, bu kurallar çerçevesinde biz de faaliyet gösterelim. Kongreleri yapıyorsunuz 'Cenaze merasimlerinde 30 kişi.' diyorsunuz, yüzlerce kalabalıklarla bu işi yapıyorsunuz.’ diyor. Bunun talebi haksız mı? 

Yük olmaktan çıkarıyor
Lokantacılar Odası Başkanına da gittik. O da aynısını söylüyor, diyor ki: ‘Paket servisiyle bizim ciromuz dörtte bire düştü. Dörtte birle bizim bu işlerin altından kalkmamız mümkün değil.’ Bakın, bu insanları küçümsemeyin, bunların sayısı 2 milyon, aileleri ile birlikte 12 milyon. 12 milyon kişiyi devletin üzerine yük olmaktan çıkarmış ve bunların iaşesini sağlamaya çalışıyor.
Ordu ziyaretimizde Perşembe'de Mehmet amca diyor ki: ‘Kırk yedi yıllık esnafım, kırk yedi senelik.’ Ben biliyorum, Anadolu'da her esnafın bir kefen parası olur, bir tarafa koyar, vasiyetini de yazar, der ki: ‘Benim şurada şu kadar param var, bu parayı al, Hak vaki olursa bunu kullan.’ Ne dedi biliyor musunuz Mehmet amca? ‘Ben kefen paramı da bu ay elektriğe, suya yatırdım.’ dedi.  Bu problemleri duymazdan gelerek, halının altına süpürerek çözülemeyeceğini ifade ediyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.