''Esnaf bu Uygulama İle Nefes alacak''

''Esnaf bu Uygulama İle Nefes alacak''
Bir çok esnafımız bu uygulama ile nefes alma imkanı bulacak.

Havza Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Fahri Çiftçi 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la basit usulde vergilendirilen mükelleflere gelir vergisi indirimi getirildiğini ve bu indirimden yaralanmak isteyen oda üyelerinin ve diğer basit usul vergi mükelleflerinin 27 Şubat tarihine kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini belirtti. Çiftçi; “Bir çok esnafımız bu uygulama ile nefes alma imkanı bulacak.”dedi.
Havza Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Fahri Çiftçi 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la basit usule tabi esnaf ve sanatkârın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarının vergi dışı bırakıldığını hatırlatarak; “ Bu kanun ile ilk kez iş kuran genç esnaf ve sanatkârların şartları tutması halinde 3 yıl vergiden muaf tutulacak. Dedi.
Havza Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Fahri Çiftçi, yaptığı açıklamada, düzenleme ile ilgili bilgiler vererek; “2017 yılı Şubat ayında verilecek olan 2016 yılı Basit Usul Beyannamelerde ilk defa uygulanacak olan vergi indirimi, küçük esnafın büyük çoğunluğunun geliri zaten 8 bin TL’nin altında olduğundan esnafın çoğunu kapsayacaktır. Düzenleme ekonomi çevrelerince hali hazırda ekonomik sıkıntı içinde olan küçük esnaf için büyük avantaj sağlayacağından esnaflarımız açısından olumlu karşılandı. Bir çok esnafımız bu uygulama ile nefes alma imkanı bulacak.” Dedi.
Basit usul mükelleflerin beyanname vermelerinin şart olduğunu sözlerine ekleyen Fahri Çiftçi, “Basit usul mükellefler vergi indiriminden faydalanabilmek için beyanname vermek zorundadırlar. Bilindiği üzere ticari kazançları basit usule tabi mükellefler, her yıl elde ettikleri kazançlarını 1-25 Şubat arasında Basit Usul Beyanname vererek beyan ederler. Buna göre büyük çoğunluğunu küçük esnafın oluşturduğu basit usul mükellefler; 1 Ocak2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri dönemine ait 2016 yılı gelirlerini 2017 yılı şubat ayının 25’i Cumartesi gününe geldiğinden 27 Şubat Pazartesi gününe kadar beyannamelerini bizzat vergi dairelerine gönderebilecekleri gibi posta ile de gönderebilirler. Ayrıca elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi almış olan, basit usul mükelleflerinin bağlı olduğu meslek odaları veya bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler aracılığı ile elektronik ortamda gönderebilirler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.