EŞLERİN HEDİYE TERCİHİ GÜMÜŞ

EŞLERİN HEDİYE TERCİHİ GÜMÜŞ
SAMSUN Kuyumcular Odası Başkanı 52 yaşındaki Salih Özman, "Eşler, sevgililer hediye konusunda altın yerine gümüşü tercih ediyor" dedi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, eşlerin hediye tercihlerinin gümüşe kaymasının yanı sıra kadınların düzenledikleri özel günlerde ve gramı 84 TL'yi bulan altın yerine gramı işçiliğine göre 8-15 TL'yi bulan gümüş takıları tercih etmeye başladığını söyledi. Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, şöyle dedi:

"Altın alacak 2 müşteri tipi vardır. Birincisi; ziynet, takı, süs eşyası olarak alanlardır. Bunların büyük bölümünü orta yaş grubu oluşturuyor. Orta yaş grubu altındakiler ise gümüşe eğilim göstermeye başladı. İkinci tip altın tüketicisi de; düğünler ve yatırım için alanlardır. Bunlarda azalma söz konusu değildir. Süs eşyası için altın alanların sayısının düşerken, bu kişilerin gümüş takılar takmaya başladığı görülmektedir. Tüketicinin alım gücü olduğu müddetçe altına olan ilginin devam edecektir. Altın pırıltılı bir madendir ve her zaman bayanların ilgisini çeker. Bayanlar ulaşabildikleri sürece altın tüketimini arttıracaklardır."

Samsun'daki 'Bilgi Gümüş'ün sahibi Bekir Bilgin de, 28 yıldan bu yana sektörün içerisinde yer aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Geçmişte sadece deneyimi olanlar mağaza açıyordu. Bugün bankadan kredi alan herkes bu işe soyunuyor. Böyle olunca piyasaya 'kısa vadeli bir esnaf' çıkıyor. Mağaza açmakla esnak olunmuyor. Esnaflık için çekirdekten yetişmek gerekiyor. Her gümüşçünün kuyumculuk altyapısına sahip olması gerektiğine inanıyorum. Son dönemlerde gümüşün değeri, gümüşe olan ilgi fazlasıyla arttı. Özellikle gümüşteki işçilik ve sanat da ön plana çıkmaya başladı. Küpe, takı, kolye, bileklikler daha estetik hale geldi. Gümüşe son dönemlerde çok ciddi artış var. Elbette özellikle düğün gibi özel günlerde altın tercih ediliyor ama artık günlük yaşamda gümüş takanların sayısı altına göre daha fazla. Özellikle eş, sevgililer hediye konusunda altın yerine gümüşü tercih ediyor. Gümüş takılar eski sadeliklerinden çıkıp estetik bir görüntü oluşturdu. Çok güzel ve şık gümüş takılar bulunuyor." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.