Eskitme mobilyaya ilgi artıyor

Eskitme mobilyaya ilgi artıyor

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, "Özellikle antika görüntülü eskitme mobilyaya büyük eğilim başladı. Bu da el imalatı mobilyanın önemini artırıyor. Dünyada da trend klasik mobilyaya doğru gidiyor, bant mobilyaya ilgi azalıyor." dedi.

Ercan,mobilyada Türkiye'nin iddialı ürünler ortaya koyduğunu söyledi.El işi mobilya üretiminde Türkiye'nin marka olduğunu vurgulayan Ercan, koltuk başta olmak üzere yemek ve yatak odası gibi eşyalarda kalite, estetik, fiyat yönünden dünyada ilk sıralarda bulunduklarını belirtti.Türkiye'nin el işi mobilyada hedefleri bulunduğuna dikkati çeken Ercan, "İtalya'nın 2015 yılı ihracat rakamı 20 milyar dolar, Türkiye'nin ise 2 milyar dolar. 2016'da yüzde 18 artış temin ettik ama bu bizi tatmin etmiyor. Hedefimiz mobilya sektörünü yıllık 10 milyar dolar civarında ihracat potansiyeline çıkarmak." diye konuştu.

Mobilyalar küçülüyor
Ercan, son yıllarda ilgiyle izlenen Osmanlı dönemi dizilerinin el işi mobilya sektörüne ivme kazandırdığını anlatarak, "Diriliş Ertuğrul' dizisinde el oyması ve gümüş işçiliği var. Bu, bizim oymacılığımızın ne kadar ileri seviyede olduğunu gösterir. Bizde oymacılık Selçuklu ile büyük bir ivme kazanmış, Osmanlı döneminde de devam etmiştir." ifadelerini kullandı.İnsanların bu tür mobilyaları merak ettiklerini, evlerinde antika görünümlü mobilya kullanmaya başladıklarını dile getiren Ercan, şöyle devam etti:"Özellikle antika görüntülü eskitme mobilyaya büyük eğilim başladı. Bu da el imalatı mobilyanın önemini artırıyor. Dünyada da trend klasik mobilyaya doğru gidiyor, bant mobilyaya ilgi azalıyor. Diğer ülkelerle eşit şartlarda üretilmiş ürünle rekabet etmeniz kalitemiz, estetiğimiz, dizaynımız ve fiyatımız daha iyi olduğu için pazarlama ve satış şansınız daha fazla. O bakımdan el işi mobilya bizim şansımız yüksek."Türkiye'de evlerin küçülmeye başlamasının mobilyaların tasarımına da yansıdığına işaret eden Ercan, "Daha küçük, kompakt ürünler üretiyoruz. Eğilim o yönde. İster klasik el işi mobilya olsun, ister modern bant mobilya, minimalizeye doğru bir gidiş var. Bu bizim için kayıp değil. Pazarlama için bize arzu ettiğimiz ürünlerin talebini artıracak imkan sağlıyor. Doğuştan ölüme kadar geçen süreçte ahşap her zaman geçerlidir." değerlendirmesinde bulundu.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.