Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Bundan sonra hiç bir şey insanlar için eskisi gibi olmayacak.

Covid 19 dünyanın ve insanoğlunun bütün planlarını bozdu.

Etkisi geçtiğinde hem dünya için hem de insanoğlu için yeni bir dönem başlayacak.

2020 dünya tarihine çok farklı bir yıl olarak geçecek. 

2020 planları bütün dünyanın planladığı gibi geçmeyeceği gibi, 2020 sonrası da aynı şekilde olacak.

Ama görüyoruz ki bunun bilincinde olmayanların sayısı bir hayli fazla, bu günlerden ders çıkartma yerine kendi çıkarları ve egoları için koşan insanlar yine devrede, bu durumu kendileri için fırsata çevirenler, devletini ve çalışanlarını kullananlar, yaşadığı ülkesinin devlet yönetimine demediğini bırakmazken bir yandan da devletin imkanlarını kullanmaya çalışanlar, yanında çalışan insanlara sağlık raporu alarak maaşlarını devlete yükleyenler, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını girenler bu günlerde yine boş durmuyor. Bu tipler söze gelince doğruluk ve dürüstlüğü kimseye bırakmazlar. 

Son günlerde öyle olaylara şahit oluyoruz ki kalp gözleri kapalı bu insanlar, dünya yı kendi etrafında dönüyor sananlar, kendilerini bir nimet gibi göstermeye çalışanlar, dünyanın geçirdiği bu günlerden bile ders çıkartmıyor. Kendilerinin ne olduğunun farkında olmadıkları gibi kendilerini bereket tanrısı gören bu zavallılar bu günler geçtiğinde yaptıkları ile kalmayıp hak ettiklerini bulacaklar. Çünkü insanoğlu var olduğu günden bugüne bu işler hep böyle olduğu için bundan sonra da böyle olacak, hak eden hak ettiğini bulacaktır.Yani her zaman ki gibi son gülen iyi gülecektir. Devletine ve milletine zarar verenler her zaman olduğu gibi bedelini ödeyecek.

12 Nisan günü İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Süleyman Soylu ya o gece ortak arkadaşlarımızla birlikte bizde destek verme süreci yaşadık ve sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı gereğini yaptı. Süleyman Soylu ile ilk tanışmamız 53. hükümet dönemi, ANAYOL Hükümeti olarak bilinen 1996 yılıdır. O yıllarda Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı olarak Başbakanlıkla teşkilat arası görev yapıyorum. Süleyman Soylu DYP İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı görevinde bulunuyor. 

O gece özellikle Samsun da her ortamda Süleyman Soylu nun ismini kullananlara da sözüm var. 2016 malum olaylarda ses çıkarmadıkları gibi o gece de ses çıkarmamaları yeri geldiğinde Süleyman Soylu adının arkasına sığınarak iş yapmaya çalışanlar, sizin kişisel çıkar amaçlı ilişkilerinizi bende iyi kimse bilemez. Sizi iyi karşılayan devlet ve hükümet temsilcileri de yeri geldiğinde ne yapacağını çok iyi bilir. Süleyman Soylu vatansever biridir. Sizler gibi menfaat sever değildir. Size bu kadarı yetmez, ama şimdilik bu kadar söylüyorum.

Ayrıca tarihimize Süleyman Soylu gibi Hakan Fidan da vatansever olarak geçecek bir isimdir. Bu iki isim son yıllarda bu vatan için kimsenin bilemeyeceği çok şey yapmıştır.

Covid 19 ile mücadele günleri başladığından bu güne dünya daki diğer ülkelere göre en iyi krizi yöneten bir ülke konumundayız. Amerika da, İtalya da, Almanya da,  İngiltere de yaşayan yakınlarım ile görüştüğümde biz çok çok iyi durumda bu süreci geçiriyoruz. 

Covid 19 sonrası AB başta olmak üzere dünya daki ülkeler arası dengeler de değişecek, özellikle ülkemiz Türkiye AB üyesi ülkeler birbirine yardım edemezken biz elimizden gelen her türlü desteği onlara ülke olarak verdik. Özellikle İtalya ve İspanya bu konuda bize minnet duyan ilk iki ülke olmuştur. 

Bu arada ikili ilişkileri ile Cumhurbaşkanımız sadece devletler arası iletişim kurmayıp, kurduğu dostlukları ile de bu süreçte hem ülkemize diğer ülke liderlerine göre daha çok imkan sağlamıştır. 

Çin hükümetinin özellikle test ve ilaç konusunda ülkemize verdiği desteğin sürecini hızlandıran Dünya İş insanı Türkiye dostu Jack Ma ya da teşekkür etmeliyiz. Hem ülkemizin hem de bizden destek isteyen diğer ülkeler için verdiği lojistik desteği ile zaman kaybını ortadan kaldırmıştır.

Biz bu günleri geride bıraktığımızda Ülke olarak diğer ülkelerden daha az zarar gören ülke olacağız ve yeni dünya düzeni yerini alırken Türkiye çok daha güçlü bir ülke olacak. 

Bu düşüncelerimle bir kez daha nasip olan ramazan ayımızın milletimize ve tüm islam alemine hayırlı olmasını ve Ramazan ayı sonrası Ramazan bayramı ile hayatımızın tekrar normal ve sağlıklı günlere dönmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR