Eski teknik diröktöre hapis cezası

Eski teknik diröktöre hapis cezası
SAMSUN'da 5 yıl önce statta maç oynanırken ağabeyi Murat Yeşilova tarafından bıçakla yaralanan Mersin İdman Yurdu'nun eski teknik direktörü 47 yaşındaki Yüksel Yeşilova...

Yeğeninin eski eşi 55 yaşındaki Makpuluya Y.'nin açtığı 'özel hayatın gizliliğini ihlal' davasında 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda 13 Eylül 2010 günü Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu takımları arasında oynanan maçın 41'inci dakikasında Yüksel Yeşilova sahaya inen ağabeyi Murat Yeşilova tarafından bıçaklandı. Hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve 7 ay tutuklu kalan Murat Yeşilova savunmasında kardeşi Yüksel Yeşilova için "Eski gelinim Makpuluya Y.'ya tecavüz etti, namus için bıçakladım" dedi.

Yüksel Yeşilova duruşmada tecavüz suçlamasını reddetti. Kendi eşi ile tecavüz etmekle suçlandığı yeğenin eski eşi Makpuluya Y.'nin fotoğraflarını gösteren Yeşilova, "Böyle eşi olan adam bu kadına bakar mı?" diye konuştu.

Bu davada mahkeme Murat Yeşilova'yı yaralama suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapse çarptırdı. Murat Yeşilova tutuklu kaldığı süre nedeniyle yeniden hapse girmedi.

TEKNİK DİREKTÖRE 1 YIL 8 AY HAPİS

Yüksel Yeşilova'nın yaralama davası duruşmasında gösterdiği fotoğrafı gazetelerde yayımlanan 55 yaşındaki Makpuluya Y., 'özel hayatın gizliliğini ihlal' davası açtı.

Samsun 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi görülen davada savunma yapan Yüksel Yeşilova, "Bıçaklı saldırıya uğramamla ilgili davada sanık olan ağabeyim bana tecavüz suçlamasında bulundu. Ben de böyle bir şey olmadığını anlattım kendi eşimi mahkeme heyetine gösterip 'Benim böyle bir eşim var, karşıdaki adamın karısına ihtiyacım yok' şeklinde ifade etmek istemiştim. Özel hayatın gizliliğini ihlal kastım yok. Amacım hakaret etmek veya rencide etmek değildi. Bu olayla ilgili olarak basında çıkan fotoğrafları ben vermedim. Suçsuzum" dedi.

Davayı açan Makpuluya Y. ise mahkemede verdiği ifadesinde, "Eski eşim sanığın yeğeni olur. Olay tarihinde kendi resmimi televizyonda ve gazetelerde gördüm. Yayınlanan fotoğraf bana ait. Bu durum onurumu kırdı. Benim ve ailemin sinirleri bozuldu. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme kararında Yüksel Yeşilova'yı 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.