Eski Köy Okulları Hayat Buluyor

Eski Köy Okulları Hayat Buluyor
Samsun'un Terme İlçesi'nde atıl durumda olan okul ve resim kurum binaları restorasyondan geçirilerek, köy konağı haline dönüştürülüyor.

Farklı alanlarda gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, eski köy okullarının onarım ve tadilatları yaptırarak mahalle halkının hizmetine sunuyor. Terme Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilçeye bağlı Şuayip, Gündoğdu, Mescitli, Aybeder, Emiryusuf ve Sancaklı mahallelerinde atıl vaziyette bulunan köy okulları halkın ihtiyaçlarına cevap verilecek şekilde başta aşağı yenilendi. Köy okulları ayrıca muhtarlık olarak da kullanılabilecek. Başkan Kul, 1950’li, 1960’lı yıllarda köylere inşa edilen ve bugün artık kullanılmayan eski sarı badanalı okul binalarının bulundukları yerlere özgü şekilde kullanılacağını söyledi.

6-008.jpg

10-003.jpg

“HATIRALARI VAR”
Atıl kalan eski okulları gerekli tadilat, bakım, onarım, boya badana ve çağın bilişsel teknolojisiyle donatarak mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekle getirdiklerini dile getiren Başkan Kul, “Bu binalar bulundukları mahallelerin ihtiyaçlarına uygun olarak köy konaklarına dönüştürülecek. Okul binaların çevrelerinde ciddi peyzaj çalışması yapılacak ve birçok hatıranın bulunduğu o binalar yeniden hayat bulacak” dedi.

11-009.jpg

7-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.