Eşini öldüren kadına, 15 yıl

Eşini öldüren kadına, 15 yıl
KONYA’da aldattığı iddiasıyla kendisine 4 gün boyunca işkence yapıp, tecavüz ettiği gerekçesiyle eşi Ömer Güder'i, tabancayla ateş ederek öldürmekten yargılanan 2 çocuk annesi Tuba Güder, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'nın Çumra İlçesi'ne bağlı Astım Yaylası'nda 20 Haziran 2014 günü 27 yaşındaki Tuba Güder, 4 gün boyunca yayla evinde kendine işkence ettiği iddiasıyla 11 yıllık eşi 33 yaşındaki Ömer Güder'i tabancayla 7 el ateş ederek öldürdü. Ardından da kayınbiraderi L.G.'nin evine gidip, durumu anlattı.

Jandarmaya haber verilmesinin ardından gözaltına alınan Tuba Güder, ilk ifadesinde 11 yıldır eşinden sürekli işkence gördüğünü, traktörün arkasına bağlayıp sürüklediğini, son 4 gün boyunca da yayla evine kendisini kilitleyip, aç susuz bırakıp işkence yaptığını öne sürdü. Tuba Güder, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

‘NERDESİN AŞKIM’ MESAJI 

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Tuba Güder dün son kez hakim karşısına çıktı.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasını geçen 29 Haziran günü yapılan duruşmada verdi. Mütaalada, Tuba Güder'in yanlarında işçi olarak çalışan A.E. ile bir yıldır duygusal ilişki yaşadığı ve eşi Ömer Güder'in evde olmadığı zamanlarda ilişkiye girdikleri yer aldı. A.E.'nin, sevgilisi Tuba Güder yerine, yanlışlıkla Ömer Güder'e, 'Nerdesin aşkım' yazılı mesaj gönderdiği ve bu mesajın ardından şüphelenen Ömer Güder'in, önce eşi ve A.E.'yi dövdüğü, sonra da eşini yayla evine götürdüğü anlatıldı.

Ömer Güder'in, yayla evine kilitlediği Tuba Güder'i, 4 gün boyunca el ve ayaklarını bağlayıp, tekme, tokat ve hortumla dövdüğü, eşinin rızası dışında normal ve ters yönlerden cinsel ilişkiye girdiği belirtilen mütalaada "Olay gecesini sanık Tuba'nın, eşi uyuduktan sonra ona ait tabancayı alarak yakın mesafeden 7 el ateş ederek onu öldürdüğü' denildi. 

Savcı, mütalaasının ardından 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanacak olan Tuba Güder'in, olayı haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 ila 24 yıl arasında hapis cezası almasını talep etti.

Mahkeme heyeti, dün görülen karar duruşmasında, Tuba Güder'e, önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Ardından suçu ağır tahrik altında işlediği ve mahkemedeki iyi halinden dolayı cezayı 15 yıla indirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.