Eşini öldürdükten sonra suni teneffüs yapmış

Eşini öldürdükten sonra suni teneffüs yapmış
ADANA'da kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 44 yaşındaki Halime Yelmez'i elleriyle boğarak öldüren 47 yaşındaki Hasan Yelmez....

Eşini hareketsiz kaldıktan sonra suni teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştığını söyledi.
Özel bir şirkette forklift operatörü olarak çalışan Hasan Yelmez, 14 yıl önce evlendiği ve 2 çocuğunun annesi Halime Yelmez'in kendisini aldattığından şüphelenmeye başladı. İddiaya göre eşinin cep telefonuna internetten program yükleyerek konuşmalarını dinleyen Hasan Yelmez, eşi ile birlikte çalıştığı özel güvenlik görevlisi M.S.'nin samimi konuşmalarını dinledi. Aldatıldığına emin olan Hasan Yelmez eşi Halime Yelmez'e durumu anlattı. Geçen 7 Eylül'de merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan tartışma sonucu Hasan Yelmez eşini elleriyle boğarak öldürdü. Teslim olan Hasan Yelmez tutuklandı.

'14 YILLIK EŞİMİ TANIYAMAZ OLMUŞTUM'

Hasan Yelmez, yakın akrabayı tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan 2 avukat ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun temsilcisi de katıldı. Eşinin özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladıktan sonra değiştiğini ileri süren Yelmez savunmasında şunları söyledi:

"Eşim 2012 yılında Suriyelilerin kaldığı kampta güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladıktan sonra değişmeye başladı. Giyimi kuşamına önem veriyor ayna önünde uzun vakitler geçiriyordu. 14 yıllık eşimi tanıyamaz olmuştum. Bana karşı ilgisiz davranmaya başladı. Eşime çok güveniyordum herhangi bir şeyden şüphelenmedim. Benim de ekonomik özgürlüğüm var eşitiz gibi sözler söylüyordu. Evde sürekli M.S. isimli birisinden övgüyle bahsediyordu ve bu kişiyle sık sık telefonla konuşuyordu. Bunun üzerine şüphelenmeye başladım. İnternetten indirdiğim programlar sayesinde eşim ve M.S.'nin arasındaki konuşmaları dinledim. Yaklaşık 2,5 ay ikisinin arasındaki telefon irtibatı devam etti. Telefonunu dinlediğim sırada eşim, M.S.'ye 'Gözlerine baktığım zaman yaşadığımı anlıyorum' dediğini duyunca dünyam yıkıldı. Eşimle konuştuğumda inkar etti. Mesajları söyledim tokat attım. 'İşine gelmiyorsa git' diye bağırdı. Bu sırada kendimi kaybettim. Tek elimle boğazını sıkmaya başladım. Hareketsiz şekilde yere yığıldı. Suni teneffüs ve kamp masajı yaptım ama hareket etmiyordu. Amacım öldürmek değildi. Kalem kamera alıp yatak odamıza yerleştirerek eşimin beni aldattığını belgelemek istiyordum. Ses kayıtlarını toplamıştım. Görüntü kaydı da alarak boşanma davası açacaktım. Hala olayın şokunu atlatmış değilim."

Mahkeme heyeti, dilekçe vererek can güvenliği olmadığı gerekçesiyle celse arasında tanık olarak ifade vermek isteyen Halime Yelmez ile ilişkisi olduğu iddia edilen M.S.'nin talebini reddederek zorla getirilmesine karar verdi. Tanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.